Dnes v noci má Blizzard představit remaster druhého Diabla. V posledních dnech se množí řada spekulací o hře Diablo 2 Resurrected, kterou mají připravovat autoři Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy ze studia Vicarious Visions. Pokud se vám nechce čekat na zahajovací ceremoniál BlizzConline, tak pro vás máme první detaily.

Stále jde o neoficiální informace. Pokud budeme věřit zprávám od Reddit uživatele s přezdívkou PracticalBrush12 (dříve přinesl zajímavé a pravdivé detaily nejen o hrách od Blizzardu), tak Blizzard dnes plánuje ukázat Diablo IV a odhalit Diablo II Resurrected.

Podle zdroje Blizzard ukáže nového hrdinu pro Diablo 4. Má jít o lotra se specializací na zbraně na dálku (kuše a luky), ale dokáže dobře zacházet také s mečem a dýkou. Vyznačovat se má značnou pohyblivostí v boji. Diablo IV má také nabídnout mnoho možností pro přizpůsobení postav a koně (kůže, tetování, barvy vlasů...), stejně tak speciální úkoly v otevřeném světě, včetně dobývání pevností příšer. Některé úkoly mají vyplývat v závislosti na vámi zvolené třídě. PracticalBrush12 mluví také o různých variacích kořisti, záležet má na tom, kde dotyčný předmět najdete – například v poušti bude meč spíše šavle, zatímco na severu to bude skutečný meč.

Pokud jde o Diablo II, tak se má jednat o remaster, který bude mít lepší grafiku, zvuky a filmečky. Do hratelnosti neměli vývojáři moc zasahovat, ale prý připravili několik vylepšení, například možnost zapnout automatické sebrání zlata, sdílenou skrýš, pokročilé statistiky, sdílení průběhu hry napříč platformami a plnou podporu hraní na ovladači.

Hra má běžet při 60 snímcích za sekundu a stejně jako ve StarCraftu Remastered a Warcraftu 3 Reforged budeme moci za běhu přepínat mezi klasickou a remasterovanou grafikou. Dojít mělo také k lepšímu, dynamickému nasvícení, nadále má být ale dobrodružství temné.

Přečtěte si také: Studio Vicarious Visions spojeno s Blizzard Entertainment

Blizzard nás nemá nutit k tomu hrát remaster online. Nutné bude se přihlásit pouze jednou. Brzy má být spuštěna registrace do alfa testu.

Diablo II: Resurrected má vyjít v letošním roce na PC a všechny hlavní konzole, včetně Nintenda Switch. Už dříve Blizzard uvedl, že Diablo 4 letos čekat nemáme, stejně tak Overwatch 2.

Informace berte jako neoficiální. Uvidíme, co se dozvíme dnes na BlizzConline. Show začíná ve 23:00 našeho času.