Studio Vicarious Visions se výrazně mění. Dle oznámení, které podal Activision Blizzard magazínu GamesIndustry.biz, se toto studio stojící za tituly jako je Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy s okamžitou platností stává součástí Blizzard Entertainment.

Vicarious Visions sice už od roku 2005 spadají pod Activision, ale pracovali na různých titulech. Jejich jméno jste mohli zaslechnout v souvislostech se sériemi jako je Guitar Hero, Skylanders nebo již zmiňovaný Tony Hawk či Crash Bandicoot.

Pouť samostatného studia se ale nachýlila ke svému konci a již nebudou pracovat na dalších dílech těchto značek. Místo toho se plně zaměří na již známé hry z produkce Blizzard Entertainment.

„Poté, co Blizzard nějakou dobu spolupracoval s Vicarious Visions a navázal s nimi skvělý vztah, si uvědomil, že existuje příležitost pro [Vicarious Visions] poskytnout dlouhodobou podporu,“ řekl zástupce společnosti magazínu GamesIndustry.biz.

V rámci těchto změn byla vedoucí Vicarious Visions Jen O'Neal povýšena na výkonnou viceprezidentku pro vývoj v Blizzardu, kde se připojila k vedoucímu týmu společnosti a bude podřízena přímo prezidentovi Blizzardu. O'Neal ve Vicarious Visions nahrazuje Simon Ebejer, který dříve pracoval ve studiu jako provozní ředitel. O'Neal by tak měla mít možnost mluvit do vývoje her v rámci Blizzardu.

Jednou z otázek je, na čem bude studio Vicarious Visions pracovat. Samotný Activision se k tomu nevyjádřil, ale díky zprávě magazínu Bloomberg to vypadá, že se bude jednat o sérii Diablo. Vicarious Visions by totiž dle všeho měli již od roku 2020 s Blizzardem spolupracovat na remaku Diabla 2.

Přečtěte si také: Diablo nás opět zve na návštěvu starého Tristramu

Ten byl původně v rukou prvního týmu Blizzardu, ten ale stál za Warcraft 3: Reforged, který se zrovna moc nepovedl, a tak se k práci na remaku Diabla 2 dostal tým stojící za Diablem 4, kterému na pomoc přišlo právě studio Vicarious Visions.

Je otázkou, zda na remaku stále pracují. Mluvčí Blizzardu odmítl promluvit o projektu Vicarious Visions. Zmínil se pouze, že tihle tvůrci podporují Blizzard již nějakou dobu.