Očekávané hry od Blizzardu v letošním roce nečekejte. Společnost Activision Blizzard během konference s investory prozradila, že v roce 2021 nevyjde Diablo 4 ani Overwatch 2. V roce 2022 firma očekává výrazné zvýšení výnosů, což naznačuje vydání minimálně jedné hry od Blizzardu. Analytik Daniel Ahmad by si vsadil na Overwatch 2.

Společnost potvrdila, že na podzim letošního roku nás čeká nové Call of Duty. Není divu, série se řadí mezi jedny z nejúspěšnějších videoherních značek a každý rok patří mezi největší úspěchy Activisionu Blizzard.

Série Call of Duty vygenerovala přibližně 27 miliard dolarů a v roce 2020 přilákala přes 250 milionů hráčů. Přitom v roce 2018 to bylo 70 milionů hráčů. Hodně pomohla bezplatná battle royale akce Call of Duty Warzone a Call of Duty Mobile.

Dle neoficiálních zpráv se má letos s Call of Duty vrátit studio Sledgehammer Games. Poslední epizodou ságy tohoto týmu bylo Call of Duty WWII v roce 2017, které bylo kladně přijato hráči i recenzenty. Chtěli byste pokračování, případně nový díl Advanced Warfare? V současné době je jisté jedno, Call of Duty Warzone nebude opuštěno.

Bobby Kotick také uvedl, že stále více hráčů se rozhoduje pro nákup digitálních verzí her.

Co můžeme dalšího čekat? Letos bude oznámen nový remaster a vyjde v období od 1. 4. 2021 do 31. 3. 2022. Dříve se mluvilo o vylepšené verzi Diabla 2. Na té může pracovat studio Vicarious Visions. Autoři Tony Hawk’s Pro Skater 1+2 a Crash Bandicoot N. Sane Trilogy se spojili s Blizzardem. Nepůjde ale o jediný remaster. V souvislosti s úspěchem Crashe a Spyra jsou v plánu další remastery.

Daří se World of Warcraft: Shadowlands. Podle představitelů je velmi populární a úspěšnější než kterákoli jiná expanze tohoto masivně multiplayerového světa.

Přečtěte si také: Studio Vicarious Visions spojeno s Blizzard Entertainment

U Blizzardu také existuje více mobilních a free-to-play projektů týkajících se Warcraftu. Zvěsti o mobilním Warcraftu se šíří od roku 2017, kdy Blizzard zveřejnil inzeráty na pracovní místa pro novou mobilní hru. O rok později se mělo za to, že by šlo o AR titul ve stylu Pokémon GO.

Activision Blizzard hodlá nabídnout hráčů častěji prémiový obsah a rozšiřovat franšízu Warcraftu.

Další novinky o Overwatch 2 a Diablu 4 můžeme očekávat 19. 2. na BlizzConline.