Epic rozdává střílečku RAGE 2 a driftovací arkádu. Saúdský princ investoval do herních společností. Ghostrunner má demo už i pro konzole. Apple žádá Steam o spolupráci v soudním sporu s Epicem.

- Epic Games Store tentokrát rozdává post-apokalyptickou střílečku RAGE 2 a driftovací arkádu Absolute Drift. Hry si můžete vyzvednout do 25. 2. Poté bude zdarma Sunless Sea.

- Saúdský princ Mohammed bin Salman přes svůj investiční fond nakoupil akcie v hodnotě 3,3 miliardy dolarů společností Activision Blizzard, Electronic Arts a Take-Two. Transakce proběhla ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku. 1,3 miliardy bylo investováno do Activision Blizzard (vlastní 3,5 procenta), miliarda do EA (2,6 procenta) a 825 milionů do Take-Two (3,5 procenta). Princ je považován za fanouška virtuální zábavy, před časem se panovník pochlubil, že ho baví Call of Duty.

Přečtěte si také: Demake Zaklínače, problémy remaku Prince of Persia, Hogwarts Legacy možná dříve

- Vývojářská konference GDC se v letošním roce promění na online událost. Důvodem je globální pandemie koronaviru. GDC 2021 se uskuteční ve dnech od 19. do 23. 7. 21. 7. se pak bude konat nezávislý herní festival a Game Developers Choice Awards.

- Akční adventura Assassin's Creed: Valhalla obdržela velkou aktualizaci River Raids. Hlavní novinkou patche je nový herní režim se zaměřením na dobývání oblastí.

- Pro PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch je dostupná demoverze polské akce Ghostrunner. Už dříve bylo demo k dispozici pro PC.

- Epic pokračuje v tažení proti Applu v rámci kampaně Free Fortnite. Tentokrát společnost podala stížnost u Evropské komise, kde si stěžuje na zneužívání monopolu z důvodu omezeného ekosystému iOS a App Store. Stejná stížnost doputovala dříve do USA, Velké Británie a Austrálie. Podle posledních zpráv se Apple snaží přimět Valve ke zveřejnění určitých informací, které by byly zásadní v soudním sporu s Epicem. Vypadá to, že Apple chce od Valve získat informace ohledně rozdělení peněz z prodeje her na Steamu.

Přečtěte si také: Staňte se profesionálním zabijákem v HITMAN 3 s těmito tipy

- PEGI vyzradilo Blizzard Arcade Collection. Balíček má být vydán dnes pro PC a obsahovat Lost Vikings 1, Rock & Roll Racing a Blackthorne. Jde o hry, které vznikly na začátku amerického studia Blizzard. Oznámení se očekává dnes v noci.

- IO Interactive konečně zprovoznilo import levelů z prvního a druhého Hitmana do Hitmana 3 v Epic Games Store. Pokud máte jednu, druhou nebo obě hry na Steamu a Hitmana 3 na Epicu, tak zamiřte do svého IO Interactive účtu a získejte Hitman 1 Access Pass DLC či Hitman 2 Access Pass DLC.

- Worms Rumble představuje novou arénu. K tomu došlo na dlouho žádaný Team Deathmatch a od 25. 2. do 1. 3. běží event Bazooka Bowl.