I přes značně pozitivní recenze, velký zájem na Twitchi a vyprodané fyzické verze se start Hogwarts Legacy neobešel bez problémů. Vývojáři ze studia Avalanche Software si jsou toho naštěstí vědomi a pilně pracují na opravách, aby zážitky ve škole čar a kouzel v Bradavicích vylepšili.

V noci vyšel malý, ale důležitý patch. Dostupný je pro PC a Xbox Series X/S verze. Čarodějové a čarodějky z PlayStationu 5 si budou muset ještě chvilku počkat. Pro konzoli od Sony má aktualizace spatřit světlo světa ještě tento týden. Odložena byla kvůli nepředvídatelným problémům. Přesně to specifikováno nebylo. Nicméně, opravena bude i chyba, která hráčům brání v odemčení trofeje Collector’s Edition. Pokud už hrajete a měli jste trofej získat, tak nebojte. Až aktualizace vyjde, tak se vám trofej odemkne.

Patch na PC a Xboxu Series X/S opravuje řadu chyb a problémů s výkonem. Mimo jiné opravuje problém s chybným odesíláním údajů o achievementech na portál Wizarding World. V hratelnosti zase problém s Owl Mail, vzácnou havárii kolem určitých misí v herním světě, vzácný pád při respawnování NPC ve světě a vzácný výskyt nesprávného zobrazování popisů misí.

Také VFX, pád při cut-scénách a filmečcích nebo chybu při přepisování posledního automatického ukládání, stejně tak problém při restartování z posledního uloženého bodu, kdy nebylo možné po úvodní konverzaci mluvit s prodejcem.

Patch ještě zlepšuje výkon v režimu Fidelity a opravuje vzácnou havárii při najetí na mapu.

Připomínáme, že pro PlayStation 4 a Xbox One vyjde Hogwarts Legacy až 4. 4. 2023 a 25. 7. 2023 pro Nintendo Switch.