Přestože LEGO Star Wars: The Skywalker Saga vyjde až za měsíc, tvůrci ze studia TT Games už několikrát nastínili, co nabídne dodatečný obsah, sestávající ze sedmi balíčků postav. Teprve nyní ale máme díky tiskové zprávě k dispozici kompletní informace o tom, jaké postavy každý balíček obsáhne.

víme, že jako první přijde na řadu Trooper Pack, jenž nabídne imperiálního Death Troopera a Shore Troopera z filmu Rogue One: Star Wars Story, Incinerator Stormtroopera z první sezóny seriálového Mandaloriana a také Range Troopera a Mimban Stormtroopera z filmu Solo: Star Wars Story. K tomuto DLC budou mít přístup v den vydání LEGO Star Wars: The Skywalker Saga všichni, kdo si hru předobjednají, ostatní si ho budou moci koupit samostatně od 4. května/mája 2022. Ten den si ho budou moci stáhnout také ti, kdo si zakoupí Character Collection Season Pass, nabízející přístup ke všem DLC, nebo Deluxe edici, jež obsahuje základní hru a Season Pass.

Za předobjednávku u vybraných prodejců bude možné získat také balíček Classic Characters, který nabídne klasické verze figurek Luka Skywalkera, princezny Leiy, Hana Sola, Dartha Vadera a Landa Calrissiana. Klasické v tom smyslu, že postavy vypadají jako figurky z prvních sad LEGO Star Wars, které se objevily na trhu na konci 90. let a v průběhu roku 2000. 19. dubna/apríla pak bude Classic Character Pack k dostání samostatně nebo jako součást Season Passu.

V den vydání LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, tedy 5. dubna/apríla, budou dokonce k dispozici v rámci Season Passu nebo samostatně ještě další dva přídavky - The Mandalorian Season 1, jenž kromě Dina Djarina za doprovodu nehratelného Grogu nabídne ještě Greefa Kargu, Caru Dune, IG-11 a Kuiila, a Solo: A Star Wars Story. Ten tvoří mladý Han Solo, mladší Chewbacca, mladý Lando Calrissian, Qi’ra, Tobias Beckett a Enfys Nest.

19. dubna/apríla, tedy ve stejný den, kdy bude uvolněn Classic Characters Pack pro všechny kupující, vyjde ještě balíček Rogue One: A Star Wars Story. Už víme, že nabídne Jyn Erso, kterou doplňuje ještě Bodhi Rook, Cassian Andor, K-2SO, Chirrut Îmwe, Baze Malbus a ředitel Krennic. Tvůrci pak samozřejmě nezapomínají ani na fakt, že 4. květen/máj znamená oficiální Star Wars den, a tak kromě uvolnění Trooper Packu pro všechny zájemce dojde ještě na vydání DLC The Mandalorian Season 2 a The Bad Batch. První z nich obsahuje Ahsoku Tano, Bobu Fetta, Bo Katan, Fennec Shand a moffa Gideona, druhý Huntera, Wreckera, Techa, Crosshaira a Echo.

Výsledkem je tedy velmi chaotický plán na vydání sedmi přídavků, z nichž čtyři budou k dostání už v den vydání základní hry, i když dva z nich si budou moci zprvu stáhnout jen ti, co si návrat do kostičkované předaleké galaxie předobjednají. Je jasné, že cílem je přinutit všechny zájemce k předobjednávce a k pořízení Season Passu nebo Deluxe edice, aby měli ke všem DLC co nejsnazší a nejrychlejší přístup, ale i tak jde o další z mnoha nepříjemných odpovědí na otázku, proč patří Warner Bros. Interactive Entertainment mezi nejméně populární vydavatele.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga je koneckonců hra určená i dětem, takže taková snaha o ždímání už od prvního dne je přinejmenším zarážející. Jinými slovy, vítejte v AAA herním průmyslu roku 2022. Velmi malou útěchou alespoň je, že pokud si nic nepředobjednáte, nepřijdete o možnost získat jakýkoliv obsah, jelikož všechny balíčky bude možné dříve či později zakoupit buď samostatně, nebo v rámci Season Passu. Také postavu klasického Obi-Wana Kenobiho získá každý, kdo si nové LEGO Star Wars zakoupí digitálně, a to i kdykoliv po vydání.

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga vychází 5. dubna/apríla 2022 ve verzi pro PC (Steam), PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One a Nintendo Switch.