Dobré ráno. Quantum Break se vrátil na Game Pass i do prodeje. Na Gamescomu bude Nintendo. Nečekaná hra od tvůrců Darkwoodu. Úspěch High On Life a bezplatného Dying Light.

- Microsoft dodržel slib a po krátké pauze se akční adventura Quantum Break od Remedy vrátil do nabídky Game Passu a opět se prodává digitálně. Problémy s licencí trvalo vyřešit jen několik týdnů.

- Na placeném rozšíření Shadow of the Erdtree pro Elden Ring se údajně začalo ve studiu FromSoftware pracovat v dubnu 2022, tedy necelá dva měsíce po uvedení hry na trh. Vyplývá to z informací na LinkedIn profilu Kennetha Chana, hlavního herního designéra.

- Starfield se řadí mezi nejočekávanější hry letošního roku a někteří se toho snaží zneužít. Některým se totiž při hledání novinek o Starfieldu na Googlu zobrazuje sponzorovaný odkaz na veřejnou betu Starfieldu. Stránka slibuje, že můžete okamžitě hrát. Samozřejmě jde o podvod a nepochybně obsahuje spoustu neidentifikovaného malwaru.

- Po čtyřleté absenci se letos na Gamescom do Kolína nad Rýnem vrátí Nintendo, potvrdili organizátoři. V následujících týdnech mají představovat další společnosti, které se zúčastní Gamescomu. Ten se bude konat od 22. do 27. 8. Zahájí ho 22. 8. už tradiční Opening Night Live show Geoffa Keighleyho.

- Tak tohle je nečekané. Po atmosférickém survival hororu Darkwood, jenž vyšel v roce 2017, pracují v polské firmě Acid Wizard Studio na taktické „sportovní“ hře o dětech z 90. lech, kteří hráli pouliční fotbal. Je to uvedeno v inzerátu hledající programátora pro uživatelské rozhraní.

- Na Epic Games Store si Dying Light: Enhanced Edition vyzvedlo 15 milionů hráčů, pochlubil se Techland na Twitteru. Díky tomu mohlo polské studio vidět přes 760 tisíc současně hrajících hráčů, což je pro tuhle zombie apokalypsu rekord.

- To studio Squanch Games se pochlubilo 7,5 miliony unikátními hráči u netradiční first-person střílečky High On Life. Tady nesmíme zapomenout, že hra je dostupná v předplatném Game Pass. Právě na něm titul týden po uvedení překonal několik rekordů.

- CD Projekt RED potvrdil, že během Summer Game Festu se dozvíme více informací o Cyberpunk 2077: Phantom Liberty. První a poslední příběhové rozšíření si navíc novináři a tvůrci obsahu budou moci vyzkoušet. Později má mít příležitost i komunita. SGF nahradí E3 a uskuteční se 8. 6.

- Ukrajina schválila spojení Activisionu Blizzard s Microsoftem v hodnotě téměř 69 miliard dolarů. Dříve akvizici schválily úřady v Japonsku, Brazílii, Saudské Arábii, Jižní Africe, Srbsku nebo Chile. Naopak Velká Británie obchod zablokovala a Spojené státy americké se budou skrz Federální obchodní komisi soudit s cílem akvizici zablokovat kvůli obavám z porušení antimonopolních pravidel.

- Šéf Xboxu, Phil Spencer, měl po rozhodnutí Velké Británie zablokovat nákup Activisionu Blizzard společností Microsoft hovořit se zaměstnanci a ujistit je o budoucnosti herní divize. Podle Bloombergu měl Spencer přiznat, že všichni v Microsoftu jsou z verdiktu zklamaní, ale potvrdil, že touha převzít Activision Blizzard neochabla. Zmínil také, že i bez Activisionu Blizzard bude Microsoft pokračovat ve strategii Xboxu.

- V australském Sydney je k vidění reklama na Redfall od Arkane, Bethesdy a Microsoftu.