Herní divize společnosti Warner Bros. Games novými záběry láká na čtvrtek 17. 3. 2022, kdy uvidíme dvacet minut z hraní očekávaného akčního RPG titulu Hogwarts Legacy, který je zasazen do kouzelnického světa Harryho Pottera.

Dosud jsme viděli pouze první trailer. Ten byl zveřejněn 19. 9. 2020 a na YouTube kanálu PlayStation nasbíral přes 28 milionů zhlédnutí. Dnes je nám naservírováno pár sekund, které připomínají, že ve čtvrtek se s hrou seznámíme detailněji v rámci nového State of Play od Sony.

V dnešním teaseru vidíme hrdinu, který se při stávání z postele protahuje. Jak víme z dřívějška, v Hogwarts Legacy si každý bude moci vytvořit vlastního hrdinu a prožít s ním příběh ve známém fantasy světě. Ten tvoří škola čar a kouzel v Bradavicích a přilehlé okolí, včetně Velké síně, pokojů studentů, učeben, Zapovězeného lesa nebo Famfrpálového hřiště.

Hra je vytvářena na Unreal Enginu a první záběry unikly už v roce 2018. V tiskových zprávách je nám slibováno pohlcující akční RPG s otevřeným světem zasazeným do 19. století, v němž se ujmeme role studenta, který drží klíč k prastarému tajemství, jež hrozí zničit kouzelnický svět. Tohoto studenta si budeme moci vytvořit podle svých představ, včetně pohlaví.

„Hogwarts Legacy je plné strhující magie, díky níž se hráči dostanou do středu jejich dobrodružství a stanou se kouzelnicí nebo kouzelníkem, kterého si vyberou. Budou rozvíjet schopnosti své postavy, ovládat mocná kouzla, zdokonalovat bojové dovednosti a vybírat společníky, kteří jim pomohou čelit smrtícím nepřátelům. Hráči se také setkají s misemi, které budou vyžadovat obtížná rozhodnutí a určovat, za čím stojí,“ dodává oficiální popisek hry.

Ještě víme, že Hogwarts Legacy vyjde v letošním roce na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Spekulace z předchozích měsíců naznačovaly, že by hra mohla dorazit v září.