Na letošním QuakeConu dala společnost Bethesda prostor i online RPG Fallout 76, jelikož hru už brzy rozšíří aktualizace Expeditions: The Pitt. Jedná se o jednu z nejvýznamnějších aktualizací, jelikož nabídne nový herní režim, díky kterému se budete moci vůbec poprvé vydat na různé mise mimo prostředí Appalachie, základní mapy Falloutu 76.

Přečtěte si také: Nové fotky z natáčení seriálového Falloutu vypadají podezřele dobře

První lokací, do které budou moci hráči hráči na všech platformách zavítat, je The Pitt, mapa válkou zdevastovaného průmyslového města Pittsburgh, která se poprvé objevila ve stejnojmenném DLC pro Fallout 3 z roku 2008. Expeditions: The Pitt nám přitom před pár měsíci představil trailer, který zároveň prozradil, že se rozšíření dočkáme někdy během letošního září/septembra. A díky QuakeConu víme, že konkrétním datem vydání je 13. září/septembra 2022.

Na mapu The Pitt se budete moci vypravit o samotě nebo s týmem čtyř hráčů, a to kvůli plnění misí, které lze opakovat. Jejich společným jmenovatelem je konflikt frakce Union s nájezdníky ze skupiny Fanatics, tentokrát si ale nebudete moci vybrat, na jakou stranu se postavíte. Pokud si tedy nový obsah vyzkoušíte, začnete automaticky pomáhat Unionu v boji proti nájezdníkům a během této pomoci lze získat více informací o pozadí vašich spojenců, stejně jako odměny ve formě nových zbraní nebo zbrojí.

Vývojáři však varují, že i když se obtížnost misí škáluje na základě levelu postav ve vašem týmu, obecně odpovídá náročnosti závěrečných questů dosud vydaných úkolových linií. Není proto od věci připravit si na výlet do Pittsburghu pořádnou výbavu. Odměnou vám ale může být kromě už zmíněných zbraní a zbrojí také nálož zkušenostních bodů a nová měna nazvaná Stamps. Za tu si můžete koupit silné a vzácné odměny s tématikou rozšíření Expeditions: The Pitt.