Dobré ráno. S novým týdnem je tu naše/vaše pravidelné Stručně. Take-Two nevěří v předplatné her. Kdy vyjde Ratchet & Clank Rift Apart? Mileena v Mortal Kombatu 11.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- V Take-Two jsou vysoce skeptičtí k předplatnému pro hry jako je Xbox Game Pass nebo EA Play. Mateřská společnost Rockstaru si nemyslí, že předplatné bude jediným nebo primárním způsobem distribuce interaktivní zábavy. Uvedl to prezident Karl Slatoff při hovoru s investory. Přesto ale Take-Two tyto služby podporuje, hry GTA V a Red Dead Redemption 2 se objevily v katalogu Xbox Game Pass, a nadále to tak bude. Prý budou tam, kde to má smysl a spotřebitel rozhodne, jak si hry pořídí.

Přečtěte si také: BioWare oznámili Mass Effect: Legendary Edition a pracují na novém díle

- Ubisoft pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S chystá kompletní edici prvních Watch Dogs, odhalil zápis ratingové agentury ESRB. Watch Dogs Complete Edition již dříve vyšla na PC, PS4 a Xbox One.

- Ratchet & Clank Rift Apart je také v takzvaném launch oknu PlayStationu 5. To znamená, že má vyjít do půl roku od uvedení konzole na trh. Stejné označení mělo nedávno v kanadské reklamě Gran Turismo 7.

- Takhle bojuje Mileena v Mortal Kombatu 11. Do krvavé bojovky od NetherRealm Studios se dostane 17. 11. prostřednictvím druhého Kombat Packu a Ultimate Edition.

- Již 10. 11. bude předplatné EA Play rozšířeno o plnou verzi Star Wars Jedi: Fallen Order. Shodou náhod bude ve stejný den EA Play spuštěno pro majitele Xbox Game Pass Ultimate, takže nebudete potřebovat platit další službu.

- Lukasz Jedras shání podpisy pro svou petici, aby Sony v zemích Visegrádské čtyřky spustila PlayStation Now. Streamovací služba není u nás (stejně jako na Slovensku, Polsku a Maďarsku) oficiálně dostupná. Jedras v petici píše, že tyto země mají silnou hráčskou základnu a prý existuje obrovský potenciál pro implementaci služby v těchto zemích se silnou ekonomikou. Petice má necelých 500 podpisů a doručena má být Jimu Ryanovi, prezidentovi a generálnímu řediteli SIE.

Přečtěte si také: PlayStation 5 vám konečně ukáže odehraný čas ve vašich hrách

- Pokud jste čekali na Steam verzi Shenmue 3, tak se brzy dočkáte. Studio Ys Net oznámilo, že tahle japonská adventura bude na platformě od Valve dostupná od 19. 11. 2020, tedy přesně rok po vydání na Epic Games Store.

- Včera to byl rok od vydání Death Stranding pro PS4. Hideo Kojima si na výročí vzpomněl na Twitteru a poděkoval všem, kteří si jeho poslední hru zahráli. K tomu přidal fotku s gestem ruky, která vás provází příběhem hry. Na čem nyní japonský designér a scénárista pracuje, to bohužel nevíme.

- Free-to-play RPG akce Dauntless obdrží vylepšení pro PlayStation 5, Xbox Series X a Xbox Series S. Dauntless bude podporovat cross-play a na nové generaci konzolí půjde spustit od samotného začátku. Současně vývojáři plánují na prosinec/december nový obsah v podobě nového loviště, ostrova, událostí a přepracování stávajících ostrovů.

- Rockstar potvrdil zpětnou kompatibilitu pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S verze svých her. Bez problémů si na nové generaci konzolí zahrajete PS4 a Xbox One verze Grand Theft Auto V a Red Dead Redemption 2, včetně podpory uložených pozic, abyste mohli pokračovat tam, kde jste skončili. Potvrzena je také kompatibilita s GTA Online a Red Dead Online. Navíc bude fungovat i HD verze detektivky L.A. Noire, a to včetně PlayStation VR verze L.A. Noire: The VR Case Files na PS5.

- Digital Extremes potvrdili PlayStation 5 verzi kooperativní free-to-play online akce Warframe. Slibováno je dynamické nasvícení a vylepšení renderovacího systému. Podle tvůrců jde pouze o začátek, v budoucnu má dorazit nový obsah i technologická vylepšení.

- Vývojáři Ghost Recon Breakpoint naslouchají komunitě a chystají obrovskou aktualizaci s názvem Ghost Experience, která má výrazně vylepšit hru. Krom jiného dojde na lepší využití stealth systém s tichým zabíjením pod rouškou tmy. Hráči budou mít také možnost nalákat nepřítele do pasti a upravena bude i obtížnost hry, aby se Ghost Recon Breakpoint zavděčil nováčkům i drsňákům. Všimnout si můžete i přepracovaného kruhového menu pro výběr zbraní během boje. Aktualizace má na servery dorazit v průběhu dnešního dne.

- NBA 2K21 na Xboxu Series X zabírá 121,7 GB. Přitom by měla velikost ještě růst kvůli opravným patchům a doplňkům. Pro srovnání, na Xboxu One má hra 89 GB, 87 GB na PS4 a 110 GB na PC.

- Valve oznámilo Steam Playtest. Jedná se o nový systém pro vývojáře, kteří pomocí něj mohou pozvat uživatele k vyzkoušení své hry, bez nutnosti mu posílat klíč k aktivaci.

Přečtěte si také: Jak je na tom vývoj Dying Light 2?

- PlayStation 5 nepodporuje rozlišení 1440p. Společnost BenQ přitom tohle rozlišení pro PS5 uváděla u svých monitorů. Sony ale upřesnila, že konzole 1440p nebude nativně podporovat. Na druhou stranu, Microsoft navrhl Xbox Series S přímo pro 1440p. Není ale vyloučeno, že podpora u PS5 přijde později.

- Na Nintendo Switch se chystá Commandos 2 - HD Remaster. Na hybridní konzoli bude hra dostupná od 4. 12. 2020 a bude mít přepracované uživatelské rozhraní i podporu pro Joy-Cony a Pro Controller.