Majitelé nové generace konzole Xbox budou mít o důvod víc si zahrát hry od Bethesdy. Pět vybraných titulů totiž využije next-gen technologii FPS Boost, která téměř zdvojnásobí (a v některých případech dokonce zčtyřnásobí) původní snímkovou frekvenci. A to bez zásahu ze strany vývojářů. Vše probíhá v rámci zpětné kompatibility.

Z možností FPS Boost budou na Xboxu Series X a Xbox Series S těžit tituly Dishonored Definitive Edition, Skyrim Special Edition, Fallout 4, Fallout 76 a Prey. U těchto her se můžete v dohledné době těšit na nárůst snímků z 30 na 60 za sekundu.

Microsoft neuvedl, kdy bude FPS Boost u těchto her dostupný. Nicméně, na 16. 3. je naplánována velká aktualizace firmwaru konzolí Xbox.

Microsoft v pátek do katalogu Xbox Game Passu přidal 20 nejznámějších her od Bethesdy. Mezi nimi je i pět kousků, kterých se týká využití FPS Boostu.

„Vyšší a stabilní snímková frekvence činí hry vizuálně plynulejší, což se promítá do celého zážitku,“ uvádí americká společnost, která na novém nástroji spolupracovala s vývojáři her, aby se ujistila, že si hry zachovají původní charakter a zároveň FPS Boost posune jejich kvalitu.

FPS Boost byl představen před měsícem a spuštěn na hrách Far Cry 4, Sniper Elite 4, EA Sports UFC 4, Watch Dogs 2 a New Super Lucky’s Tale.

Přečtěte si také: Microsoft tlačí na Sony: Bez Xbox Game Passu nebudou hry od Bethesdy pro PlayStation