Tak. A tím skončily ty nejdůležitější konference letošní „E3“. PC Gaming Show byla dlouhá a vyloženě masivní oznámení nenabídla, ale pár zajímavosti přece jenom bylo.

Samostatně jsme napsali:

SYSTEM SHOCK

Dlouho vyhlížený remake System Shocku se dočkal nového traileru. Stále ale bohužel ne data vydání. Prezentace hry na PC Gaming Show navíc byla doplněna o rozhovor s legendárním Warrenem Spectorem, který stál za původní vrzí.

ARMA 4

I když se na PC Gaming Show lákalo kouzelným slůvkem „Arma 4”, z novinky od Bohemia Interactive jsme nakonec dle očekávání nic neviděli. Došlo alespoň na rozhovor s Markem Španělem, Ivanem Buchtou a Jánem Duškem.

Ti vyjádřili vděčnost hráčům za přijetí Army Reforger, která nedávno vyšla v rámci předběžného přístupu, a prohlásili, že si velmi cení zpětné vazby. Zpětná vazba fanoušků i zaměstnanců Bohemia Interactive je samozřejmě využívána pro další vývoj jak Reforgeru, tak Army 4 a nového enginu Enfusion. Vývojáři nás tudíž ujistili, že můžeme do budoucna čekat třeba další vylepšení v oblasti optimalizace a online hraní, z nichž by měla Arma 4 těžit

Half-Life Alyx: Levitation

Prezentaci zakončila ukázka fanouškovské modifikace do VR hry Half-Life: Alyx s názvem Levitation. Dočkat bychom se jí měli ještě letos a příběhově by měla navazovat na – nebo alespoň využívat – konec původní hry.

Alyx má hledat dva ztracené členy odboje za pomoci Russella a samotná ukázka přitom ukazuje poměrně povědomé kulisy a velmi známou hratelnost. Uvidíme tedy, nakolik velký samotný mod nakonec bude, až se ho někdy letos dočkáme.

FALLING FRONTIER

Falling Frontiers vás pošle do procedurálně generovaného hvězdného systému, který budeme muset dobýt. Půjde o real-time strategii, v níž si budete muset navrhnout lodě a bojovat proti ostatním. A to ještě někdy letos.

TACTICAL BREACH WIZARDS

Kouzelnická zásahovka? Tak to je teprve kombinace. Tactical Breach Wizards nabízí tahové souboje na způsob XCOMu od Toma Francise, tvůrce populárních her Gunpoint a Heat Signature. Bojovat budete proti mimozemským monstrům, abyste ochránili magický krystal.

Na vydání si ale nejspíš ještě počkáme.

Crossfire: Legion

Věděli jste, že je v předběžném přístupu na Steamu už pár týdnů k dispozici real-time strategie Crossfire: Legion vycházející ze světa série multiplayerových stříleček, která je obzvlášť na asijských trzích velmi populární? Ne? Nejste sami. Nyní se nám tak hra připomíná krátkým trailerem, jenž přibližuje její zasazení. Nejde ale o CrossfireX na Xbox, takže třeba singleplayerové kampaně od tvůrců Maxe Payna a Alana Wakea z finského studia Remedy byste zde hledali marně.

DECEIVE INC.

Deceive Inc. nabízí další kombinaci. Souboj dvou stran na život a na smrt spojený s oblíbeným prop huntem. Každá hratelná postava by ale měla mít své unikátní schopnosti, a to by mohlo být zajímavé.

Hry bychom se měli dočkat začátkem příštího roku.

ROTWOOD

Nová hra od studia Klei, které stojí například za oblíbeným Mark of the Ninja nebo Don't Starve, je Rotwood. Kooperativní hack-and-slash titul, jehož trailer mluví za sebe. Stejně jako to, že se hry dočkáme v předběžném přístupu až v roce 2024.

SCORN

AGENT 64: SPIES NEVER DIE

Několikrát prozrazený, ale pod pokličkou stále schovávaný remaster kultovního GoldenEye: 007 možná ještě přijde. Ale než se tak stane, tak tu máme Agent 64: Spies Never Die. Střílečku přímo inspirovanou právě GoldenEye, jejíž demo je aktuálně k dispozici na Steamu.

LAYSARA: SUMMIT KINGDOM

DELIVER US MARS

Máme tady další ukázku z akční adventury Deliver Us Mars, která připomíná Tomb Raider ve vesmíru.

FARTHEST FRONTIER

THEM'S FIGHTIN' HERDS

IMMORTALITY

Nová hra Immortality od tvůrců Her Story a Telling Lies je filmové hororové dobrodružství. Úkolem bude projít záběry tří fiktivních klasických filmů a zjistit, co se stalo s (fiktivní) herečkou Marissou Marcelovou.

Titul vyjde 26. 7. na PC a Xbox Series X/S. Bude součástí Game Passu.

ENDLESS DUNGEON

FROZEN FLAME

VICTORIA 3

Společnost Paradox Interactive se pochlubila gameplay trailerem z připravované komplexní strategie Victoria 3. Jak se očekávalo, hráči nebudou ochuzeni o diplomacii, obchod, budování, vyhlašování válek a další aktivity, které z her od Paradoxu známe.