Z nedávné děsivé upoutávky od tvůrců This War of Mine, Frostpunk a Moonlighter se vyklubala hra The Alters. Oznámení vysvětluje, proč polské 11 bit studios v teaseru zmínilo citát Alexise Carrela: Má-li se člověk stát lepším, musí se sám přetvořit. A to nepůjde bez bolesti, neboť je současně mramorem i sochařem.

Zatím nevíme, o jaký jde žánr. Na Steamu je uváděna adventura (dobrodružství). Jisté je, že se titul zaměří na malá, bizarní rozhodnutí, která se často dělají ve zlomcích nanosekund, ale ovlivňují celý náš život.

Hrát budeme za Jana Dolského. Jde o obyčejného dělníka, který čelí okolnostem, jež ho dovedou na životní křižovatku. Po ztroskotání na vzdálené planetě, kde uvízl a zůstal sám, se ocitá v nelehké situaci na život a na smrt.

Jeho jedinou nadějní na přežit je vytvářet alternativní verze sebe sama. Ovšem osobnost každého altera je utvářena různými životními cestami Jana. Alteři tak vyvolávají jednoduchou otázku týkající se okamžiků, které mění život, a rozhodnutí, která lidé dělají: Co kdyby...?

V traileru a na obrázcích můžete vidět záhadnou věc, která se pohybuje nehostinným prostředím. Vypadá to, že tohle zvláštní kolo bude domovem Jana. Základnu bude dle všeho důležité udržovat vchodu, opravovat, případně vylepšovat. To je asi důvod, proč Jan bude potřebovat více rukou.

„Pohled do sebe sama, do své minulosti a zjištění, že jste tím, kým jste, jako součet těchto četných rozhodnutí. A když to uděláte, vyvstane zásadní otázka: CO KDYBY...?“ uvádí tisková zpráva.

Co kdybych změnil svůj život? Co kdybych se vydal jinou cestou? Kým bych byl? Co bych řekl svému jinému já? Co bych se mohl dozvědět, kdybych mluvil se svým změněným já? Co kdybych mluvil se svými mnoha já najednou?! Co kdyby...?

Jak vidíte, otázek je celá řada. Odpovědi na ně najdeme nejspíš až při hraní tohoto nevšedního projektu. Ten vzniká v Unreal Enginu 5 a pracuje se na něm téměř tři roky (včetně koncepční fáze). Zatím je hra potvrzena pro PC.

Pokud se vám líbí hudba v traileru, tak pochází od skupiny Kombi: