Embracer Group po zbrklém nakupování studií, značek a rozšiřování teče do bot. Ztroskotání nespecifikované spolupráce za dvě miliardy dolarů vyústilo v propad akcií o více než 40 %. Na to teď švédská společnost reaguje velkou restrukturalizací. O plánech na uzdravení firmy jsme vás informovali v samostatném článku. Ve zkratce to ale znamená propouštění, uzavření studií a zrušení projektů v raných fázích vývoje. Jde převážně o tituly, které ještě nebyly oznámeny.

Dočasný výkonný ředitel Matthew Karch investorům více přiblížil jeden z plánů. Týká se zaměření na největší a nejvýznamnější značky společnosti, které by měly přinášet nejvíce peněz. Mezi nimi je Lord of the Rings. Z Pána prstenů chtějí v Embracer Group udělat jednu z největších herních značek na světě.

„Vlastníme Pána prstenů a víme, že musíme Pána prstenů využít velmi smysluplným způsobem a udělat z něj jednu z největších herních značek na světě,“ řekl Karch. „A to se samozřejmě chystáme udělat.“

Zdroje ze zrušených projektů budou přesunuty právě na Lord of the Rings a další známé značky, které mají potenciál. Tak snad to nepřeženou a půjde opravdu o smysluplné využití. Osobně bych rád viděl pokračování Middle-earth: Shadow of Mordor a Middle-earth: Shadow of War od Monolith Productions a Warner Bros.

Minulý měsíc Embracer oznámila podepsání dohody s Amazon Games na vytvoření nového MMO na motivy Pána prstenů od vývojářů New Worldu. Ta je tak dle všeho v bezpečí. Stejně tak budou v bezpečí hry, které vznikají v jiných firmách v rámci licence. To byl případ Golluma a bude i dalších dvou her, které chystá právě Nacon jako vydavatel.

Embracer Group vlastní také Tomb Raider, Deus Ex, Borderlands, Dead Island, Saints Row, Metro, Gothic nebo Kingdom Come, které vytvořilo pražské studio Warhorse pod vedením Dana Vávry.