Společnost Amazon Games dnes prozradila, že spolupracuje s Embracer Group a Middle-earth Enterprises na vytvoření nové masivně multiplayerové hry. Ta zatím nemá název.

V současné době je jistých několik věcí. Hra bude AAA, bude dostupná pro PC a konzole, je v rané fázi vývoje a bude vycházet z literární trilogie Hobita a Pána prstenů, nikoli z filmů nebo jiných adaptací. Tím pádem ani ze seriálu Pán prstenů: Prsteny moci od Amazonu.

Vývoj vede tým Amazon Games Orange County, jenž vytvořil New World. Další podrobnosti se dozvíme později.

Tady se hodí zmínit, že Amazon se už jednou o Lord of the Rings MMO pokoušel, ale spolupráce s čínskou společností Leyou se rozpadla kvůli problémům se smlouvou. Zrušena byla v roce 2021, a to kvůli tomu, že firma Tencent koupila studio Leyou. Za vše mohla klauzule ve smlouvě s Middle-earth Enterprises, ta ji využila a vše zastavila.

Amazon Games s Embracer Group, která koupila Middle-earth Enterprises a s ní práva na práva na adaptace Pána prstenů a Hobita, spolupracuje ještě při vývoji nového dobrodružství Tomb Raider od Crystal Dynamics.

Amazon chystá ještě Throne and Liberty od NCSoft, Blue Protocol od Bandai Namco, neoznámené projekty od Glowmade a Disruptive Games a další dva projekty v interních studiích v Montrealu a San Diegu.

Jestliže nemáte chuť na masivně multiplayerovou onlinovku, tak už 25. 5. 2023 vyjde akční stealth adventura The Lord of the Rings: Gollum od Daedalicu. Jen od titulu raději tolik nečekejte. Připravuje se také The Lord of the Rings: Return to Moria od Free Range Games a nová ambiciózní hra od studia Weta ve spolupráci s Private Division. Nedávno také vyšla bezplatná mobilní hra The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth od EA.