Společnost Square Enix během streamu u příležitosti 25. výročí série Final Fantasy 7 oznámila druhou část remaku Final Fantasy 7 a remaster Crisis Core: Final Fantasy 7. Také vychází Final Fantasy 7 Remake na Steamu.

Remake Final Fantasy 7 bude oficiálně trilogií. Na PlayStation 5 v zimě 2023 vyjde Final Fantasy 7: Rebirth, který si hráči budou moci užít bez ohledu na to, zda znají původní hru, nebo ne. Kreativní ředitel Tetsuya Nomura dokonce tvrdí, že hráči mohou začít Rebirthem a po dohrání se vrhnout na první část remaku.

V oznamovacím traileru vidíme Clouda, Zacka a Sephirotha, zatímco zpoza záběru je slyšet Aerithin hlas.

„Cloud a jeho přátelé se v této hře vydávají na novou cestu a já věřím, že scény, kterých budou svědky po opuštění Midgaru, poskytnou hráčům nový, svěží zážitek,“ dodal Nomura s tím, že druhá část remaku bude více využívat jedinečné hardwarové možnosti konzole PlayStation 5.

Třetí část, která završí trilogii, vyjde někdy po roce 2023. Vývoj už začal.

Když jsme u toho, tak už dnes vychází první část – Final Fantasy 7 Remake Intergrade – na Steamu a bude kompatibilní se Steam Deckem. Dosud byla tato hra dostupná výhradně přes Epic Games Store. Prodává se za 56,79€.

Třetím překvapením streamu je Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion, moderní remaster původního PSP titulu. Nová verze podle všeho využívá stejný engine jako Final Fantasy 7 Remake, a dorazí koncem letošního roku na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Tisková zpráva uvádí vylepšenou grafiku v HD rozlišení a update všech 3D modelů, abyste si na moderních platformách mohli užít epický příběh plný bojů. Zaměřuje se na Zacka Faira, mladého člena skupiny SOLDIER. Ten dostal nesnadný úkol, má najít pohřešovaného člena skupiny.

Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion vám umožní prožít příběh, jenž se odehrává před původním Final Fantasy 7.

PRVNÍ OBRÁZKY Z Crisis Core: Final Fantasy 7 Reunion