Fanoušci Rockstar Games a Grand Theft Auto si v posledních dnech užívali množství informací o vývoji GTA 3, Vice City, San Andreas a GTA 4. Sepisoval je Obbe Vermeij, který ze známého studia odešel v roce 2009.

Bývalý technický ředitel Rockstaru odhalil nejen zákulisní zajímavosti o vývoji známých her, ale také zombie survival zasazený na mlhavý skotský ostrov. Ten byl zrušen a tým se začal soustředit na Grand Theft Auto: San Andreas. Vermeij zmínil také Agenta, další zrušený projekt Rockstaru. Zdá se, že tyhle dvě poslední informace byly na Rockstar už příliš a rozhodl se zakročit. Možná aby Vermeij neprozradil ještě něco pikantnějšího.

„Obdržel jsem e-mail od R*North. Někteří z OG jsou prý naštváni kvůli mému blogu. Upřímně jsem si myslel, že nikoho nebude zajímat, že mluvím o 20 let starých hrách, ale mýlil jsem se,“ vysvětluje Vermeij.

„Něco o ničení mystické aury Rockstaru nebo tak něco. Každopádně tenhle blog pro mě není důležitý na to, abych naštval své bývalé kolegy v Edinburghu, takže ho zavírám,“ přidal s tím, že možná na blogu nechá pár článků s anekdotami, které se týkají přímo jeho. V současné době blog obsahuje příspěvky technického rázu, včetně spawnování aut, fungování cheatů nebo fungování systému počasí.

Sám by byl rád, kdyby Rockstar začal otevřeně mluvit o vývoji původní trilogie Grand Theft Auto (ne tohoto zpackaného remasteru), ale nevypadá to, že se to v dohledné době stane. „Možná to zkusím znovu za deset let nebo dvě dekády,“ dodal.

Začátkem prosince bude odhaleno nové Grand Theft Auto, potvrdil už dříve Rockstar.