Tak se to opravdu děje! Rockstar Games dnes ve dvě hodiny odpoledne zveřejnil krátkou zprávu, ve které potvrdil, že se už brzy dočkáme prvního traileru na očekávaný nový díl série Grand Theft Auto.

„S velkou radostí vám oznamujeme, že začátkem prosince zveřejníme první trailer nového Grand Theft Auto. Těšíme se na další roky sdílení těchto zážitků s vámi všemi,“ uvedl na sociálních sítích Sam Houser.

Bohužel, na teaser trailer nedošlo. Houser jako jeden ze zakladatelů připomenul, že v prosinci uplyne 25 let od založení Rockstar Games. „Díky neuvěřitelné podpoře našich hráčů po celém světě jsme měli možnost vytvářet hry, které nás opravdu baví,“ uvedl.

„V roce 1998 byla společnost Rockstar Games založena na myšlence, že videohry by se mohly stát pro kulturu stejně zásadní jako jakákoli jiná forma zábavy, a doufáme, že jsme v rámci naší snahy podílet se na tomto vývoji vytvořili hry, které máte rádi,“ dodal.

Dnes ráno známý novinář Jason Schreier z Bloombergu od svých zdrojů informoval, že do konce tohoto týdne bude Grand Theft Auto 6 oficiálně oznámeno. Pravděpodobně jde o tohle prohlášení. Také uváděl, že trailer bude zveřejněn v prosinci jako součást oslav 25. výročí Rockstaru.

Podle už neoficiálních informací má Rockstar na prosinec a příští rok chystat velkou reklamní kampaň. V Rockstaru se měli plně zaměřit na GTA 6 a prý ani nechystají velké zimní rozšíření pro GTA Online.

Co je méně potěšující tak je datum vydání. Společnost Take-Two Interactive dříve naznačovala vydání od března 2024 do března 2025. Údajně měli v Rockstaru opravdu plánovat uvést GTA 6 na trh v roce 2024, ale došlo k internímu odkladu a nyní má očekávaná gangsterská akce směřovat na rok 2025.

MIAMI A DVĚ HRATELNÉ POSTAVY

Rockstar vývoj GTA 6 potvrdil už loni, kdy unikly gameplay záběry z rané vývojové verze. Díky nim víme, že se hra odehrává ve fiktivní verzi Miami a hlavními hrdiny je muž a žena. Údajně se jmenují Jason a Lucia a bude možné mezi nimi libovolně přepínat. Příběh má být prý ve stylu Bonnie a Clyde, tedy slavné americké dvojice zločinců. Pokud vás zajímá více z tohoto úniku, tak jsme pro vás všechny detaily sepsali tady.

Zrovna včera jsme vám přinesli článek, že by GTA 6 mělo využívat nejmodernější systém pro animace a pohyb. Díky němu mají postavy vypadat a působit mnohem reálnějším dojmem. Pohyby a animace mají být mnohem rozmanitější a postavy budou reagovat na všelijaké situace, například na déšť. Na to vše mají navázat emoce, jimiž budou NPC postavy ovlivněny.

Posledním dílem je Grand Theft Auto 5, vyšlo v září 2013 na PlayStation 3 a Xbox 360. Postupně se dostalo na další dvě generace konzolí a PC a celosvětově prodalo více než 185 milionů kusů.