Netflix kupuje nezávislé americké studio Night School, které se za šest let své existence proslavilo zajímavými a netradičními indie tituly jako Oxenfree a Afterparty.

V Night School na příští rok chystají Oxenfree 2: Lost Signals pro PC, PlayStation 5, PlayStation 4 a Nintendo Switch. Na tomto plánu se po akvizici nic nemění, vývojáři budou mít od Netflixu větší podporu.

Sean Krankel z Night School v tiskové zprávě naznačil, že spojení s Netflixem pravděpodobně vyústí v několik poměrně experimentálních projektů:

„V Night School chceme rozšířit své vypravěčské a designové ambice prostřednictvím originálních, jedinečných her vytvořených od srdce. Netflix poskytuje tvůrcům filmů, televizních seriálů a nyní i videoher nebývalý prostor k tomu, aby přivedli k životu vynikající zábavu a poskytli ji milionům lidí.“

Gigant v oblasti streamování videa to s videohrami myslí vážně. Nedávno začal Netflix svým předplatitelům nabízet tři mobilní hry na Google Play (Stranger Things 1984 a Stranger Things 3). U nás je nabídka nadále nedostupná, byla spuštěna v Polsku a včera se rozšířila do Itálie.

Netflix chce spolupracovat s vývojáři z celého světa a najímat nejlepší talenty v oboru, aby vytvořil výjimečnou kolekci her vhodnou pro každý typ hráče. Vypadá to, že Netflix chce v budoucnu svým předplatitelům nabízet bez reklam nejen filmy, seriály a hry pro mobily, ale také plnohodnotné tituly.

Vývoj her pro Netflix na pozici viceprezidenta vede Mike Verdu, bývalý manažer Electronic Arts. Netflix chce vstupem do videoherního světa posílit své předplatné při rostoucí konkurenci ze strany HBO Max a Disney+.