Streamovací gigant udělal další velký krok vpřed pro rozšíření své služby o herní obsah. Netflix umožnil prvním předplatitelům si vyzkoušet novou herní službu. Bohužel je v současné době dostupná pouze pro ty, co žijí v sousedním Polsku.

Vše funguje v rámci aplikace Netflixu na Androidu. V té jsou dostupné dvě mobilní hry bez dalších poplatků: Stranger Things 1984 a Stranger Things 3. Ano, nejde o žádné nové hry, vyšly v roce 2017 a 2019. Netflix je teprve v počáteční fázi svých plánů a netají se tím, že celé osazenstvo čeká ještě spousta práce.

Podle zveřejněných snímků nejsou hry k dispozici prostřednictvím streamování jako filmy a seriály. Místo toho jsou uživatelé přesměrování na produktovou stránku hry na Google Play, odkud ji lze stáhnout. Tituly jsou bez reklam, digitálních transakcí a není kvůli nim vyžadováno další předplatné.

Vývoj her pro Netflix na pozici viceprezidenta vede Mike Verdu, bývalý manažer Electronic Arts. Netflix chce vstupem do videoherního světa posílit své předplatné při rostoucí konkurenci ze strany HBO Max a Disney+.