Během noci z pátka na sobotu se objevily dvě zprávy: Rockstar Games připravil dosud nejúspěšnější aktualizaci pro multiplayerovou část Grand Theft Auto a Sony označila PlayStation 5 exkluzivitu Returnal za megahit, leč prodejní čísla neznáme. Pojďme se na ně podívat:

Grand Theft Auto 5 je osm let staré, ale jeho aktualizace jsou stále hodně populární. Nejnovější update s názvem Los Santos Tuners je tím dosud nejpopulárnějším pro GTA Online; minimálně z pohledu počtu hráčů, které při svém uvedení do multiplayerové gangsterské akce přilákal. Jak vidno, na závody, tuning a vše ve stylu Need for Speed: Underground hráči slyší – EA by už konečně mohla taky.

Studio Rockstar Games se s úspěchem pochlubilo na Twitteru, kde poděkovalo své úžasné komunitě. Jako poděkování mají všichni obdržet 250 000 in-game dolarů. Týká se těch, co se do GTA Online přihlásí mezi 23. 7. a 1. 8. 2021.

Přečtěte si také: Take-Two zakázala oblíbené modifikace pro GTA 3, Vice City i San Andreas

Aktualizace Los Santos Tuners byla vydána teprve 20. 7. letošního roku a přináší vylepšení zaměřené na automobily. Patří mezi ně rozsáhlý sociální prostor, kde se hráči mohou scházet, předvádět svá vozidla, upravovat je a závodit proti ostatním. V rozsáhlém otevřeném světě pak hráči najdou spoustu nových aktivit točící se kolem ilegálních závodů.

Připomeňme, že popularita GTA Online s největší pravděpodobností může za to, že singleplayerové část neobdržela žádné rozšíření. Rockstar byl údajně popularitou multiplayeru natolik zaskočen, že všechny dostupné zdroje převelel na práci na aktualizacích. Část na 11. 11. připravuje next-gen verze GTA 5 pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. V těchto verzích budou rychlejší auta.

Vzrůstající popularita GTA Online je nejspíš důvodem, proč Rockstar nespěchá s oznámením nového Grand Theft Auto. Podle Jasona Schreiera je GTA 6 v rané fázi vývoje a pravděpodobně dorazí až mezi lety 2024 a 2025.

Přečtěte si také: Remake Dead Space zůstane věrný původní hře a poučí se z chyb

Returnal pro PlayStation 5 je megahitem. Alespoň to se dočteme v aktualizovaném popisu studia Housemarque, které se nedávno přidalo do rodiny PlayStation Studios. Sony neprozradila, kolik kusů drsná střílečka Returnal prodala, ale považuje ji za megahit. To o něčem svědčí. Snad se v budoucnu dozvíme, jak se hře daří.

Po akvizici mají v týmu Housemarque ambiciózní plány. Vývojáři by rádi navázali na úspěch Returnalu a připravili další projekt tohoto kalibru, se stejnými ambicemi a rozpočtem jako Returnal, ne-li ještě vyšším.