Pár dnů po spuštění letní aktualizace v Red Dead Online přichází na řadu letní aktualizace pro GTA Online. Rockstar konečně odhalil podrobnosti a datum vydání.

Aktualizace pojmenována Los Santos Tuners vyjde 20. 7. a zaměřuje se na automobilové nadšence. Na hráče čeká tuning, závodění, nové mise a speciální LS Car Meet. Sraz tuningových příznivců se odehraje v obrovském skladu, kde budete moci předvést svá upravená auta.

Rockstar místo popisuje jako gigantický sdílený sociální prostor, kde se můžete předvádět, závodit s ostatními hráči, a dokonce se spojit s podsvětím, které hledá zkušené řidiče. Ano, dostanete šanci vydělat spoustu peněz. K tomu bude k dispozici ještě testovací dráha uvnitř skladiště. Jde o rozsáhlý podzemní prostor, kde si nemusíte dělat starosti s policií - mimo jiné jeden na jednoho, Scramble a časovky. Prostor má sdílet až 30 hráčů, ale během soutěžení je kontakt zakázán. Když budete chtít, můžete se na testovací trať vydat i sólo.

Přečtěte si také: Na Grand Theft Auto 6 budeme čekat ještě dlouho, potvrzuje známý novinář

Pokud se chcete do LS Car Meet připojit, musíte najít graffitové skladiště na okraji města v Cypress Flats. Stačí poslouchat zvuk burácejících motorů a hledat provizorní cílovou čáru na silnici. Pak už jen zaplatit 50 tisíc in-game dolarů za klubovou členskou kartu.

Na členy LS Car Meet čekají soutěže v rotujících Prize Ride Challenges. Navíc po celém městě jsou pro členy klubu připraveny závodí série: Street Race Series a Pursuit Series. Za plnění nových úkolů a závodů si odemknete nové oblečení, nové možnosti pro tuning vozů, lepší ceny některých aut i nové závodní režimy a možnost uspořádat vlastní soukromý automobilový sraz.

Co se nových vozů týče, tak těšit se můžete na tuning vozy od Annis, Dinka, Ubermacht a dokonce i muscle. V průběhu léta se do GTA Online postupně dostane 17 nových vozů, přičemž 10 z nich bude ve hře od 20. 7. Mimo jiné půjde o Karin Calico GTF, rallyové Karin Futo GTX, americký muscle Vapid Dominator GTT nebo upravený pickup Vulkar Warrener HKR.

EXKLUZIVNĚ PRO PLAYSTATION 5 A XBOX SERIES X/S

V Rockstar Games se rozhodli pro exkluzivní obsah. PlayStation 5 a Xbox Series X/S verze se pochlubí rychlejšími automobily, respektive díly na tuning, které vozy zrychlí. Je dost pravděpodobné, že se tyto novinky dostanou také do PC verze, ale o té vývojáři v současné době nemluví.

GTA 5 na PS5 a Xbox Series X/S vyjde 11. 11. 2021.