Informace pocházejí od důvěryhodného zdroje.

V posledních týdnech a měsících se na internetu ve větší míře mluví o novém Grand Theft Auto. Před pár dny se známý leaker Tom Henderson, jenž pravidelně informoval o Battlefieldu 2042 (dost informací od něj se potvrdilo), podělil o poměrně velké množství informací o GTA 6. Mimo jiné zmiňoval pravděpodobné vydání mezi lety 2024 a 2025. Nyní tuto zprávu potvrdil renomovaný novinář Jason Schreier.

Přečtěte si také: Take-Two koupila Dynamixyz, autory animací obličejů v Red Dead Redemption 2

„Nevím, proč si všichni myslí, že jsem řekl, že GTA 6 bude mít premiéru v roce 2023. Všechno, co Tom Henderson řekl o hře, se shoduje s tím, co jsem slyšel,“ napsal redaktor agentury Bloomberg na Twitteru v reakci na uživatele, který ho obvinil, že hráče uvedl v omyl ohledně data vydání.

Schreier dodal, že GTA 6 je stále v rané fázi vývoje. Rockstar podle něj staví hru na vyvíjející se/rozšiřující se mapě.

GTA 6 SE MÁ ODEHRÁVAT V SOUČASNOSTI

Připomeňme, že Henderson nezmiňoval pouze datum vydání. Podle jeho informací se má GTA 6 odehrávat v současnosti, aby bylo pro Rockstar snazší vyvinout další inkarnaci populárního GTA Online s četnými doplňky. Zasazení do 80. let by bylo údajně pro vývojáře limitující.

V pokračování gangsterské akce má být několik hlavních postav, které budeme moci ovládat jako Michaela, Franklina a Trevora z pátého dílu. Jednou z hrdinů má být žena specializující se na technologie, včetně hackování. Vrátit se má také Vice City, pouze v určité míře, ale zatím není jasné, v jaké podobě. Každopádně, na remaster GTA Vice City dojít nemá.

Svět GTA Online se prý bude vyvíjet s přibývajícími přídavky, podobě jako roční období ve Fortnite. Plány mají zahrnovat nejen úpravy již existujících oblastí, ale dokonce i rozšíření herního světa. Aktualizace mají ovlivnit i starší místa mapy.

Přečtěte si také: Dan Houser, spoluzakladatel Rockstaru, založil nové studio

Rockstar mohl GTA 6 už dávno oznámit, podle Hendersona ale nechce dostat své zaměstnance pod tlak a na hře pracuje v klidu. Současně se chce vyhnout veřejnému odkladu. Proto bude GTA 6 oznámeno až v době, kdy si společnost bude jistá datem vydání. Údajně míří pouze na PC a novou generaci konzolí od Sony a Microsoftu, což dává smysl.

Závěrem Henderson zopakoval své předešlé zprávy: GTA 6 má nabídnout platby v kryptoměně podobnou bitcoinu a využití wingsuitu.

GTA ONLINE SLAVÍ DEN NEZÁVISLOSTI USA

4. 7. se slavil Den nezávislosti USA, ale oslavy tohoto svátku budou v GTA Online probíhat déle. Do 7. 7. za zapnutí GTA Online obdržíte tričko stanice Blaine County Talk Radio a parašutistický batoh USA. Současně si můžete nakoupit s 50 % slevou různé masky, účesy, ohňostroje a další věci.