Společnost AMD to zjevně s podporou očekávaného vesmírného RPG Starfield od Bethesdy Game Studios myslí vážně. Už víme, že AMD pomáhá vývojářům s optimalizací, na trhu lze už teď najít vybrané grafické karty a procesory, k nimž dostanete aktivační klíč Starfieldu, a nově došlo také na samotný hardware.

Při zahájení letošního QuakeConu byla oznámena limitovaná edice grafické karty Radeon RX 7900 XTX a procesoru Ryzen 7 7800X3D s motivy Starfieldu. V případě procesoru najdete prvky inspirované novinkou od tvůrců novějších Falloutů a ságy The Elder Scrolls jen na krabici, limitovaná edice karty Radeon RX 7900 XTX ale zaujme řádným barevným provedením, logem Starfieldu a ústřední frakce Constellation nebo texty, jež odkazují na kokpit vaší vesmírné lodi nebo na dnes už skoro ikonického robotického společníka jménem Vasco.

Na webu věnovaném podpoře RPG od Bethesdy Game Studios se dočteme, že grafická karta má evokovat „neomezenou kreativitu a unikátní styl“ Starfieldu. A pokud oba kusy hardwaru doplníte třeba základní deskou AMD X670 a samozřejmě dostatkem RAM, neměli byste mít podle AMD problém s tím užít si Starfield v rozlišení 4K.

Pokud se každopádně ptáte, jak moc je tahle sranda vlastně limitovaná, tak v AMD vyrobili jen 500 kusů grafické karty a procesoru. Takové omezení mimo jiné znamená, že si Radeon RX 7900 XTX ani Ryzen 7 7800X3D s motivy Starfieldu běžně nekoupíte. AMD je hodlá rozdávat na různých akcích a při speciálních příležitostech, z nichž první je nepřekvapivě QuakeCon. Také je má poskytnout různým zahraničním médiím a influencerům, a to opět za účelem nějaké té rozdávačky.

Takže jestli chcete mít doma za každou cenu nějaký kus hardwaru s motivy Starfieldu, pravděpodobně uděláte nejlépe, když se spokojíte s nedávno oznámeným gamepadem a bezdrátovým headsetem Xboxu. Příslušenství od Microsoftu je sice také označeno jako limitované, ale na rozdíl od grafické karty a procesoru od AMD jej můžete zcela běžně najít v obchodech, včetně těch českých.