Před pár dny jsme vás informovali o lákavé nabídce společnosti AMD. Ta, jakožto exkluzivní PC partner Bethesdy, měla v plánu rozdávat klíče k očekávanému vesmírnému RPG Starfield pro zákazníky, jež si zakoupí vybrané hardwarové produkty. Jak bylo avizováno, akce běží v plném proudu, a dokonce ji můžete využít i vy.

Jestliže chcete upgradovat komponenty ve své PC sestavě a uvažujete právě nad výrobky červeného týmu, možná bude pravý čas pro uskutečnění koupě právě teď. Starfield totiž sama společnost a její vybraní obchodní partneři, mezi nimiž najdeme i některé české, rozdává k procesorům Ryzen 7000 a grafickým kartám nejnovější, ale i předešlé generace.

Co se navíc až dosud nevědělo, je, že Starfield může být nabízen i ke konkrétním PC sestavám či notebookům, ve kterých se nachází způsobilé komponenty. Pokud se tedy nechystáte kupovat samostatně procesor nebo grafickou kartu, nutně to neznamená, že máte smůlu. Celý seznam podporovaných součástek si můžete prohlédnout v tabulce níže.

Jak jsme již zmínili, kód ke Starfieldu můžete prostřednictvím speciálního dárkového balíčku dostat už dnes, ale čas na jeho získání máte až do konce září. Samotnou aktivaci pak lze provést do 28. 10. letošního roku. Mějte však na paměti, že Starfield vyjde až 6. 9.

Partnerství mezi AMD a Bethesdou se projeví i v dalších ohledech. Starfield má hned první den podporovat upscalingovou technologii FSR 2.0 a pochlubit se má také speciálními optimalizacemi pro Ryzen procesory. Bohužel, aktuálně není jasné, zda budou ve hře podporovány i funkce DLSS a XeSS od konkurenční Nvidie a Intelu.

Starfield vyjde 6. 9. letošního roku na Xbox Series X/S a PC. Ve stejný den bude dostupný v Game Passu.