Ve speciálních epizodách Night City Wire jsme mohli vidět konzolové verze Cyberpunku 2077. Nejprve polský CD Projekt RED ukázal Xbox One X a Xbox Series X verze očekávaného akčního RPG. Později se dostalo také na PlayStation 4 Pro a PlayStation 5 verze. Na next-gen konzolích nepoběží hra o mnoho lépe, velká aktualizace s vylepšením grafiky, včetně různých efektů, a hratelnosti se očekává až v roce 2021. Do té doby si bude titul držet stabilněji snímky a bude se rychleji načítat.

Záhadou zůstává, jak náročnou hru zvládnou původní konzole PlayStation 4 a Xbox One. Ty tvůrci zatím neukázali. Nicméně, nedávno byl titul o tři týdny odložen, aby vývojáři měli více času postarat se o optimalizaci. CD Projekt RED je s odvedenou prací spokojen.

„Samozřejmě, že výkon je o něco horší než u výkonnějších zařízeních, ale hra funguje překvapivě dobře, vzhledem k takto obrovskému světu,“ cituje server Seeking Alpha generálního ředitele CD Projektu RED.

Přečtěte si také: CD Projekt ujišťuje: Už žádný odklad Cyberpunku 2077

„Na PS5 je hra skvělá. Na PS4 je stále velmi dobrá. Měli jsme tři týdny navíc, ve kterých jsme toho hodně dokázali,“ uvedl a dodal: „Věřím tedy, že si hra povede skvěle na každé platformě.“

Současně jsme se dozvěděli, kolik bude Cyberpunk 2077 zabírat místa na PS4. Podle Twisted Voxel to je necelých 72 GB. Očekáváme, že podobně na tom bude také Xbox One. Na PC je vyžadováno 70 GB a doporučován je SSD disk.

Předběžné stažení digitálních objednávek má být k dispozici od 8. 12.

Cyberpunk 2077 vychází již 10. 12. letošního roku s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Na PlayStation 5 a Xbox Series X/S bude hra fungovat v rámci zpětné kompatibility.