V posledních týdnech se internetem nesou vtipy narážející na další odklad Cyberpunku 2077. Očekávané akční RPG od tvůrců Zaklínače bylo několikrát odloženo, aby byla zajištěná kvalita hry. Dokonce byl Cyberpunk 2077 odložen poté, co vstoupil do takzvané gold fáze. Tímto výrazem jsou označeny hry, které byly po vývojové stránce dokončeny, začaly se lisovat na disky a připravovat na prodej. Programátoři mezitím pracují na prvním patchi.

K dalšímu odkladu už ale nedojde. Cyberpunk 2077 vyjde 10. 12. letošního roku, ujišťuje polská společnost CD Projekt své investory. Navíc další posunutí už by mohlo být katastrofou. Hráčům pomalu dochází trpělivost, nehledě na reklamní kampaň, jež je v závěrečné fázi. Firma zkrátka musí stihnout vánoční sezónu.

Přečtěte si také: Cyberpunk 2077: Gameplay záběry z PS4 Pro a PS5

Co se týče finančních výsledků, tak CD Projekt se nadále může spolehnout na třetího Zaklínače. Společnost za poslední čtvrtletí vydělala na tržbách 105 milionů zlotých. Většina je generována prodejem her ze světa Zaklínače, uvedl finanční ředitel Piotr Nielubowicz s tím, že dominoval Zaklínač 3 se svými expanzemi. Není divu, že dobrodružství Geralta obdrží vylepšení pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Úspěch zaznamenává také Gwent a Blood War. Navíc se zlepšily prodeje také platformě GOG.com. Konsolidovaný čistý zisk CD Projektu se tak meziročně zvýšil o téměř 60 procent na 23 milionů zlotých.

O Cyberpunku 2077 si u nás můžete přečíst další články, včetně možnosti vypnout nahotu, zjistit, kolik hodin si připravit, nebo se podívat na nové systémové požadavky pro PC.