CD Projekt RED v sedmiminutovém gameplay videu ukázal, jak vypadá očekávaný Cyberpunk 2077 na konzolích PS4 Pro a PlayStation 5. Na nové generaci konzole od Sony budete moci hrát prostřednictvím zpětné kompatibility. Příchod bezplatné aktualizace s vylepšením pro PS5 se očekává až v roce 2021, stejně tak na Xbox Series X/S. Konzolím od Microsoftu se polské studio věnovalo v jiném videu.

Na začátku videa vidíme úpravu hlavní postavy v rozsáhlém editoru. Záběry jsou natočené na PS4 Pro, stejně tak další část u mechanika při opravě a startování vozu. Následuje projížďka pustinou. Zdá se, že na PS4 Pro funguje Cyberpunk 2077 velmi svižně a není vidět ani doskakování textur, které bývá velkým problémem u současných her.

Po čtvrté minutě se dostává na řadu PlayStation 5 verze ze zpětné kompatibility PS4. Grafika je de facto stejná, ovšem výkon next-gen konzole má být znát nejen při rychlejším načtení hry, ale také má nový hardware od Sony lépe držet frekvenci snímků za sekundu. Vylepšení po stránce grafiky, včetně ray-tracingu, bude později.

Hru na klasické PS4 bohužel CD Projekt RED neukázal.

O hře si u nás můžete přečíst další články, včetně možnosti vypnout nahotu, zjistit, kolik hodin si připravit, nebo se podívat na nové systémové požadavky pro PC.

Cyberpunk 2077 vychází 10. 12. letošního roku na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Ve hře budou české titulky.