Společnost Sony se chystá nabídnout počítačovým hráčům další svůj velký titul. Podle zatím neoficiálních informací má už v říjnu vyjít kompletní edice Horizon Forbidden West, a to nejen na PlayStation 5, ale také na PC prostřednictvím Steamu a Epic Games Store. Příchod druhého dobrodružství Aloy se na PC očekával, jelikož je na něm i první díl. Byla to tedy jen otázka času.

Zprávu přináší billbil-kun, který je v poslední době důvěryhodným dataminerem a insiderem. Mimo jiné přinesl první hry, které budou v PS Plus Extra a PS Plus Premium v září (Sony je dnes potvrdila). Billbil-kun připomíná, že dosud neoznámenou Horizon Forbidden West Complete Edition nedávno věkově ohodnotil singapurský úřad (informovali jsme ve Stručně).

Horizon Forbidden West je akční adventura s RPG prvky, která vyšla 18. 2. 2022 na PS5 a PS4. Letos v dubnu následovalo příběhové rozšíření Burning Shores pouze ve verzi pro PS5. A právě to bude součástí kompletní edice, která bude obsahovat české titulky.

Od týmů PlayStation Studios na PC dříve vyšly tituly Marvel's Spider-Man Remastered, Marvel's Spider-Man: Miles Morales, God of War, Uncharted: Legacy of Thieves Collection, Ratchet & Clank: Rift Apart, The Last of Us Part I, Returnal, Sackboy: A Big Adventure, Predator Hunting Grounds, Days Gone a Horizon Zero Dawn.

POPIS HRY

„Vrať se do postapokalyptického světa daleké budoucnosti hry Horizon a prozkoumej vzdálené kraje, bojuj s většími a úchvatnějšími stroji a seznam se s novými kmeny.

Krajina umírá Roztroušené zbytky lidstva pustoší divoké bouře a nezastavitelné pohromy, zatímco se kolem jejich osad plíží hrůzné nové stroje. Život na Zemi směřuje k dalšímu vyhubení a nikdo neví proč.

Teď je na Aloy, aby odkryla tajemství ukrytá za těmito hrozbami a obnovila pořádek a rovnováhu světa. Během své náročné výpravy se bude muset setkat se starými známými, tvořit aliance se vzájemně bojujícími novými frakcemi a odhalit odkaz prastaré minulosti – a zároveň zůstat vždy o krok vepředu před zdánlivě neporazitelným nepřítelem.“