Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- S novým Mass Effectem se BioWare může vrátit ke klasickému formátu a místo otevřeného světa, který měla Andromeda, nabídnout větší polootevřené oblasti. Informaci zaslechl Jez Corden z Windows Central.

- Žádný remaster/remake Assassin's Creed Black Flag se nekoná? Ubisoft odstranění hry ze Steamu vysvětluje technickou chybou. „Naše týmy pracují na tom, aby problém co nejrychleji vyřešily,“ uvedla společnost.

- Starfield je nejprodávanější fyzickou hrou minulého týdne ve Velké Británii. Vesmírné dobrodružství od Bethesdy má téměř stejný start jako Diablo 4, ale zaostává za Hogwarts Legacy, Zelda: Tears of the Kingdom, Final Fantasy 16, Resident Evil 4, Star Wars Jedi: Survivor a Dead Island 2. Nicméně, očekává se, že přes 80 % prodejů budou u Starfieldu tvořit digitální verze, takže může jít o největší start roku 2023 v UK. Takhle vypadá žebříček za minulý týden:

  1. Starfield
  2. Hogwarts Legacy
  3. Mario Kart 8 Deluxe
  4. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
  5. Mortal Kombat 11
  6. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom
  7. NBA 2K24
  8. Grand Theft Auto V
  9. Fae Farm
  10. Minecraft (Switch)

- Steam dnes oslavuje 20. výročí. U té příležitosti nejstarší účty obdrží digitální odznak, který vzdává hold původním barvám platformy. Hráči pod tweetem hlásí, že už je dostávají.

- V Larian Studios se báli recenzí na Baldur’s Gate 3. Šéf Swen Vincke prozradil, že se obávali hodnocení šest z deseti, sedm z deseti. Byli nervózní z toho, aby se neobjevila chyba, aby se něco nestalo, aby se hra nerozbila. Přitom ale věděli, že obsah je dobrý, současně si ovšem uvědomovali rozsah hry. Asi to byl důvod odeslat klíče recenzentům později, protože třetí akt obsahuje chyby a působí nedodělaně. Navzdory tomu je Baldur’s Gate 3 velice úspěšné.

- Blizzard od spuštění Overwatch 2 zakázal více než 250 tisíc cheaterů. Vývojáři nadále pracují na zlepšení detekce nulové tolerance a zaměřili se také na účty, které se spojovaly s cheatery ve snaze těžit z podvádění. Jsou slibována vylepšení textového chatu, detekce hlasového chatu a potírání nevhodných přezdívek.

- Pokud jste typem hráče, co čeká na kompletní edice her, tak se pravděpodobně brzy dočkáte Horizon Forbidden West: Complete Edition pro PlayStation 5. Sony edici zatím neoznámila, ale edice obdržela věkovou klasifikaci od singapurského úřadu pro rozvoj médií (IMDA). Edice má obsahovat základní hru a příběhové rozšíření Burning Shores. Uvedena je pouze verze pro PS5. Nicméně, v budoucnu se očekává verze pro PC stejně jako u jedničky.

- 4. 10. vyjde poslední aktualizace Mario Kart Tour. Závody pro chytré telefony zůstanou nadále hratelné, ale obsah v rámci sezón se už bude pouze recyklovat z toho, co už ve hře je/bylo.

- SpongeBob SquarePants: The Cosmic Shake se dočká verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Pro majitele konzolových verzí bude vylepšení dostupné zdarma. Součástí bude i fotorežim, podpora adaptivních spouští ovladače DualSense nebo nové kostýmy. Bohužel nic o tom, jak hra poběží.