Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si naši pravidelnou rubriku Stručně. Každý všední den vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Světlo světa spatřily gameplay záběry z Prince of Persia Redemption. Nejde o novou hru. Na tomhle akčním dobrodružství pracovalo studio Ubisoft Montreal před 8 lety. Pak byl ale projekt zrušen. Dle různých náznaků to vypadá, že se Princ brzy vrátí, Ubisoft si nedávno zaregistroval doménu princeofpersia6.com.

- CD Projekt RED uklidňuje hráče a vzkazuje jim, že v Cyberpunku 2077 nebudou žádné mikrotransakce. O nich se začalo mluvit poté, co rating ESRB uvedl in-game nákupy. Ty se ovšem týkajíc dodatečného obsahu, který Cyberpunk 2077 později obdrží.

- Temně laděná humorná strategie Evil Genius zdarma. Studio Rebellion před příchodem Evil Genius 2: World Domination rozdává první díl své hry z roku 2004, ve které se stanete padouchem a řídíte vlastní doupě v alternativní verzi Země. Pokud máte o Evil Genius zájem, klikněte zde a postupujte dle instrukcí, abyste získali Steam verzi hry.

- Tím tajným HD remasterem od Electronic Arts má být Mass Effect Trilogy. Tvrdí to Jeff Grubb z VentureBeat a dodává, že zatím nemáme čekat trilogii na Nintendu Switch. Jiné zdroje tvrdí, že jde o HD remake a vyjde v příštím roce. Pokud se skutečně chystá předělávka prvních třech dílů Mass Effectu, tak to bude splněný sen pro spoustu fanoušků. Dle plánu EA má remaster vyjít do 31. 3. 2021. Do konce března 2021 chce EA vydat 14 her.

- Polská firma 11 bit studios zase rozdává Anomaly Game Collection v hodnotě 29,43 euro. Balíček obsahuje akce a strategie Anomaly: Warzone Earth, Anomaly Warzone Earth Mobile Campaign, Anomaly Korea, Anomaly 2 a Anomaly Defenders. Pokud balíček chcete, musíte se přihlásit k odběru novinek u 11 bit studios.

- Na PlayStation VR pro PS4 nečekaně vyšla hra The Walking Dead: Saints & Sinners, která se v lednu letošního roku objevila na počítačích. Jde o first-person střílečku určenou pro virtuální realitu. PC verze má velmi slušné recenze. PSVR verze se prodává za 1099 Kč na PS Store.

- Program Summer Game Festivalu 2020 se rozrůstá, Geoff Keighley slibuje na 12. května (v 18:00 našeho času) ukázku z překvapivé hry.

- V létě roku 2019 jsme se dozvěděli o znásilnění značky Total War. Z historické strategie se pro Čínu stala karetní hra Elysium, která byla nyní oznámena pro Západ. U nás bude nejprve dostupná na mobilech a koncem roku se dostane na počítače. Titul má zahrnout množství známých generálů z historie. Každý z nich má jedinečný styl hry. Pokud vás Total War: Elysium zaujal, hlásit se můžete zde.

- Bude Cyberpunk 2077 v den vydání dostupný v rámci předplatného Xbox Game Pass? Spekulace se rozvířily poté, co portugalský Xbox na sociální síti k očekávanému akčnímu RPG přidal hashtag Xbox Game Pass. Posléze se omluvil, že mělo jít o hashtag pro Xbox Series X. V minulosti něco podobného udělala i jiná pobočka Xboxu. Nějak moc náhod, nemyslíte?

- Včera se začalo mluvit o tom, že Techland má problémy s vývojem Dying Light 2 a hra vyjde až v roce 2021, pravděpodobně během jara. Současně se ve velkém zmiňovalo, že polské studio koupil Microsoft, který loni naše sousedy navštívil. Techland koupi odmítá a tvrdí, že je nezávislým vývojářem a vydavatelem, nikdo je nepřevzal a Dying Light 2 vyjde na PC, Xbox One a PlayStation 4. Závěrem Techland zdůraznil, že vývoj Dying Light 2 nadále probíhá a vše jde správným směrem.

- V pět hodin odpoledne vám nabídneme komentovaný přenos nové epizody pořadu Xbox Inside. Uvidíme první hry pro Xbox Series X. Ovšem nepůjde o tituly od Xbox Game Studios, ale od partnerů Microsoftu. Hry optimalizované pro Xbox Series X budou mít toto logo. Phil Spencer vnadí na tituly od velkých i malých týmů. Údajně máme vidět Elden Ring.

- Do 14. května na Originu probíhají slevy na různé hry. Koupit si například můžete Battlefield 5 za 11,99 euro, Star Wars Jedi: Fallen Order za 39,99 euro, The Sims 4 za 9,99 euro, NFS Heat za 29,99 euro, Burnout Paradise za 4,99 euro, Dead Space za 3,99 euro nebo Celebration edici Star Wars: Battlefront 2 za 8,24 euro.

- Společnost 2K Games oznámila PGA Tour 2K21. Titul vzniká v kanadském HB Studios. Zatím máme k dispozici pouze teaser, detaily se dozvíme 14. května.

- Xbox Game Pass se rozšiřuje o nové hry. Na Xboxu One to je český survival DayZ (od 7. května), Red Dead Redemption 2 (od 7. května), Final Fantasy IX (od 14. května) a Fractured Minds (od 19. května). Na PC se během tohoto měsíce objeví Endless Legend, Final Fantasy IX a Halo Master Chief Collection: Halo 2.

- Z Xbox Game Passu ale některé hry budou odstraněny, jmenovitě GTA V, Black Desert, Doom, Lego Ninjago Movie Video Game, Mega Man Legacy Collection 2, Metal Gear Survive, The Banner Saga a Wolfenstein II: The New Colossus pro Xbox One. U PC to je Imperator: Rome, Rise of the Tomb Raider, The Banner Saga, West of Loathing a Wolfenstein II: The New Colossus.

- Do 13. května si v rámci demoverze můžete vyzkoušet připravovanou sci-fi akci Ghostrunner. Demo najdete na Steamu a nabízí krátkou ukázku hratelnosti v kůži kybernetického válečníka.

PŘEČTĚTE SI DALŠÍ ZAJÍMAVÉ ČLÁNKY: