Poslední týdny nejsou pro zaměstnance Naughty Dog a Sony jednoduché, na internet (údajně kvůli hackerům) unikly filmečky ze závěru očekávané akční adventury The Last of Us Part 2. Někteří hráči se na videa podívali a tvrdí, že je to zklamalo. Já osobně jsem nic z toho neviděl, nečetl a čekám na to, až si pokračování příběhu Ellie zahraji. Věřím, že příběh bude dávat smysl.

Ti, co spoilery viděli, si stěžují na to, že je hra dost odlišná od jedničky. To ale není nic nového, sám režisér Neil Druckmann před několika lety upozorňoval, že The Last of Us Part 2 je mnohem drsnější a kontroverzní. Přece jen, další cesta někam už by asi nefungovala. Jeho slova podporovaly i temně laděné první obrázky. A že je Ellie lesba? Ten, kdo hrál Left Behind, tak ho tohle nemůže přece překvapit. Divné by bylo, kdyby Ellie na holky nebyla…

PŘÍBĚH O LÁSCE Z PRVNÍHO DÍLU VYSTŘÍDÁ NENÁVIST

První díl je hlavně o lásce, kdy Ellie a Joel nacházejí cestu k sobě, dávají se dohromady a probouzí se mezi nimi láska otce k dceři a naopak. Druhý díl je vyloženě o nenávisti. Ellie je poháněna zlostí a nenávistí. To jsou slova Druckmanna.

Vidíte ty dva obrázky výše? Tak o těch jsem mluvil. Už ale dost tlachání. Pojďme se společně podívat na nový trailer. Společnosti Naughty Dog a Sony nám servírují nové příběhové ukázky, které mají ještě více zvednout natěšenost na The Last of Us Part II. Povedlo se? Video je obohaceno o české titulky.

„Několik posledních týdnů bylo rušných a díky novému datu vydání a dokončenému vývoji The Last of Us Part II jsme nyní jen něco málo přes měsíc od data vydání 19. června 2020. Abych pravdu řekl, je to neskutečný pocit. Tento projekt představuje nejen roky tvrdé práce a vášně od všech tady v Naughty Dog, ale pokračování cesty, která začala s Ellie, Joelem a každým z vás před sedmi lety. I přes těch několik zvratů jsme šťastní, že jste s námi prožívali každý krok. Vaše nadšení a podpora znamená mnoho pro všechny zde ve studiu. Jsme v poslední fázi, než dorazí do vašich rukou The Last of Us part II a těšíme se, že se s vámi nyní můžeme podělit o úplně nový Story Trailer, který vám poskytne krátký náhled na další kapitolu příběhu Ellie a Joela. Koukněte na to!,“ vzkazuje nám Neil Druckmann, režisér The Last of Us Part II.

V novém příběhovém traileru vidíme záblesky minulosti i budoucnosti, Joel přitom hraje na kytaru. Poté už ale následuje to, co nás v The Last of Us Part II vlastně čeká. Jak dokládají řádky výše, Ellie se od té nevinné holčičky dost změnila a tentokrát nebude mít s nepřáteli slitování. Bude je brutálně zabíjet a k tomu prožívat emoce se svými přáteli. Je to pochopitelné, svět je drsnější, což Joel jasně Ellie říká. Zdá se, že Ellie doufá v lepší svět a udělá pro to vše, co půjde.

VÍM, ŽE SIS PŘÁLA, ABY VŠECHNO BYLO JINAK. JÁ SI TO TAKY PŘEJI. ALE NENÍ.

JOEL

„Mír, který Ellie našla v Jacksoně naruší nečekané násilné události. Začíná honba za spravedlností. Těšit se můžete na komplexní a emotivní příběh zasazený do nádherného, ale pěkně nebezpečného světa,“ vzkazuje Sony.

Tak co, povedlo se, vzbudil ve vás trailer ještě větší touhu prožít s Ellie její další, mnohem brutálnější dobrodružství? Já jsem nadšen a na The Last of Us Part 2 se hodně těším.

The Last of Us Part II si budeme moci na PlayStationu 4 všichni zahrát od 19. 6. 2020. Ve hře budou přítomny české titulky. Na disku si připravte minimálně 100 GB volného místa. Fyzická verze bude na dvou Blu-ray discích: jeden je určen pro instalaci, druhý pro hraní hry.

DALŠÍ ČLÁNKY O THE LAST OF US PART II: