Pět let po nápadu a tvrdé práci je hotovo. Jan Kavan a Lukáš Medek si mohou konečně oddychnout a sledovat zpětnou vazbu na jejich nejnovější projekt. Tím je zajímavý příběhový psychologický horor Someday You’ll Return, který včera vyšel na počítače skrz Steam a do 12. května se prodává za zvýhodněných 26,99 euro (730 korun). Konzolové verze pro PS4 a Xbox One jsou slibovány na konec letošního roku.

Hra obsahuje české titulky a je prošpikovaná českými prvky, bájemi a nabízí velmi dospělý příběh o otcovství, strachu a lži. Vše se odehrává v přírodě inspirované Chřiby a Českosaským Švýcarskem. V tajemném lese hledá Daniel svou dceru, která se nevrátila domů. Stopy vedou do míst, do nichž jste přísahali, že se sem už nikdy nevrátíte. Dcera vás ale zavedla přímo na místo, kterému jste se po léta vyhýbali. Hluboko v česko-moravských lesích jsou tajemství, která měla zůstat navždy skryta.

„Váš důvtip a životní zkušenosti vám pomohou proti zvláštním silám, které vám rozhodně nejsou nakloněny. S některými děsy totiž neumíte bojovat. A některé z nich patří přímo vám. Daniel hledá svou dceru Stelu uprostřed nádherné přírody, jež se mžiku dokáže proměnit v naprosté peklo. Na své cestě potkáte různé postavy, které vám pomohou pochopit, proč Stela pořád utíká z domu,“ přibližují hru vývojáři ze studia CBE Software.

Someday You‘ll Return se zabývá různými osobními koncepty jako jsou otcovství, strach, lži nebo odmítání přijmout svou vlastní minulost. I když se ve hře setkáte s hrůzostrašnými prvky, to, co je na hře nejděsivější nejsou vždy příšery.

Během hledání své dcery budete sestavovat a opravovat různé předměty, sbírat byliny a vařit více či méně jedovaté lektvary, využívat svůj chytrý telefon jako GPS, pro zaslání SMS nebo občasné volání, lézt po skalách, plížit se, stopovat a dávat pozor na systém karmy, kdy vaše akce ve světě se podílí na tom, jaký bude konec hry.

Abyste si Someday You’ll Return na svém počítači zahráli, měl by disponovat alespoň operačním systémem Windows 7 ve verzi 64bit, procesorem Intel i5, 4 GB RAM, grafickou kartou Nvidia GeForce GTX 970 a měli byste mít 13 GB volného místa na disku. Pro lepší hraní se doporučuje Intel i7, 8 GB RAM a GeForce GTX 1060.

Recenzi Someday You’ll Return pro vás připravujeme.