Majitelé počítačů a konzolí Xbox po celém světě se těší až Microsoft dokončí akvizici Activisionu Blizzard a obohatí katalog Game Passu o věhlasné kousky tohoto velkého vydavatele. Pokud jste mezi nimi, tak vás bohužel zklamu. Společnost Activision Blizzard neočekává, že by letos začala přidávat hry do služby předplatného. V plánu to má až někdy v průběhu roku 2024.

Když Microsoft v lednu 2022 oznámil spojení s Activision Blizzard, tak se netajil záměrem přidat do katalogu Game Passu nové i starší tituly. Jak se ale dnes ukázalo, na hry si budeme muset počkat o něco déle.

„Je úžasné vidět, jak se stupňuje očekávání na Call of Duty: Modern Warfare III. Vzhledem k tomu, že nadále pracujeme na schválení dohody s Microsoftem ze strany regulačních orgánů, dostáváme dotazy, zda budou naše připravované a nedávno uvedené hry dostupné prostřednictvím Game Passu,“ uvedla firma.

„Ačkoli nemáme v plánu letos do Game Passu zařadit Modern Warfare III nebo Diablo IV, po uzavření dohody očekáváme, že začneme spolupracovat s Xboxem, abychom naše tituly zpřístupnili více hráčům po celém světě. A předpokládáme, že bychom hry do Game Passu začali přidávat někdy v průběhu příštího roku.“

Bohužel se zpráva nezmiňuje o konkrétních titulech ani neprozrazuje, kdy přesně přidávání začne. Už dříve šéf Xbox Phil Spencer varoval, že hry Activision Blizzard nebudou v Game Pass dostupné hned po dokončení fúze. Aby hry mohly být v předplatném, tak je čeká spousta práce.

Dokumenty ze soudního procesu britského Úřadu pro hospodářskou soutěž a trhy naznačovaly, že Call of Duty bude moci být v Game Passu až v roce 2025, protože to neumožňuje současná smlouva Activisionu Blizzard se Sony. Ta se nemusí vztahovat na starší tituly.

PRVNÍ HRY PŘECE JEN UŽ LETOS?

Jedno je oficiální prohlášení a druhé práce v zákulisí. Zdroje serveru Windows Central naznačují, že v Game Passu se hned po dokončení akvizice objeví spousta her. Nedávno kroky Microsoftu a Activisionu s oživením Xbox 360 serverů klasických dílů Call of Duty naznačují, že by zpočátku mohlo dojít na tyto staré hry.

Jaké tituly od Activisionu Blizzard byste rádi viděli v Game Passu jako první?

Podle informací z minulého týdne se očekává uzavření akvizice v pátek 13. 10. Microsoft za Activision Blizzard zaplatí 68,7 miliardy dolarů.