Ubisoft se ohlédl za prvním čtvrtletím fiskálního roku 2025. Francouzská společnost pochválila free-to-play střílečku XDefiant, potvrdila další rozšiřování svých her, nastínila další měsíce a odložila dva své mobilní tituly.

Ubisoft vygeneroval tržby ve výši 316,5 milionu dolarů. To je o 8,3 % více než v předchozím roce a o 5,5 % více než vedení očekávalo. K tomu pomohla XDefiant. Bezplatná střílečka má povzbudivý začátek. Během prvních dvou týdnů se podařilo přilákat 10 milionů hráčů. Ubisoft si pochvaluje také Rainbow Six Siege. Taktická týmová akce měla zaznamenat velmi silný meziroční růst díky aktivitě hráčů a monetizaci. To The Crew Motorfest má solidní zapojení.

Kupodivu si dle Ubisoftu dobře vede pirátská akce Skull and Bones. Díky tomu všemu považuje francouzská společnost 1. čtvrtletí za solidní začátek aktuálního finančního roku. Dle generálního ředitele Yvese Guillemota je to důkaz, že jsou na správné cestě, zejména po neuspokojivých výsledcích za fiskální rok 2022-23. V té době Ubisoft zrušil řadu projektů a rozhodl se v nadcházejících letech opatrně investovat.

Bohužel ani tentokrát se Ubisoft nevyhnul odkladu. Zpoždění hlásí u Rainbow Six Mobile a The Division Resurgence. Tyto mobilní střílečky potřebují více času ve vývoji, aby splnily očekávání. Vydavatel nechce podcenit konkurenci. Z toho důvodu nebude ani jeden titul debutovat do 31. 3. 2025. Jen připomenu, že s Rainbow Six Mobile se původně počítalo už v roce 2022 a The Division Resurgence mělo dorazit již v loňském roce.

Co se budoucnosti týče, Ubisoft vyhlíží vydání Star Wars Outlaws (už 30. 8.), Assassin's Creed Shadows (15. 11.) a nový obsah do XDefiant, The Crew Motorfest, Skull and Bones a dalších her. Dále je tam Anno 117: Pax Romana a blíže nespecifikované projekty. Mezi nimi může být remake Splinter Cella a Prince of Persia: The Sands of Time Remake, jenž byl nedávno odložen až na rok 2026.

Pokud jste předplatiteli Ubisoft+ a čekáte na příchod her od Activisionu Blizzard, tak první hry se ve službě objeví do 31. 3. 2025. Ubisoft má globální práva (kromě Evropy), která mu umožňují přidat staré i nové hry Activisionu Blizzard do své služby a poskytovat licenci dalším firmám.