Dobré ráno. Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- GOG Galaxy 2.0 má novou aktualizaci, která přidala další funkce do oblíbeného herního klienta. Důležitou novinkou je možnost spravovat své předplatné, stejně tak lepší prohlížení katalogu her, nainstalovaných titulů atd.

- Společnost Bethesda Softworks daruje milion dolarů na charitativní účely v boji s koronavirem a jeho dopady. 500 tisíc dolarů z milionu půjde charitě poskytující ochranné pomůcky zdravotníkům v první linii. 250 tisíc Unicefu s cílem pomoci dětem po celém světě a zbývajících 250 tisíc je na pomoc různým oblastem kolem kanceláří Bethesdy v Severní Americe i na mezinárodní úrovni.

- Další patent Sony vyzradil novou zajímavost o PlayStationu 5. Podle všeho nová konzole využije inovativní systém chlazení, aby se neopakovaly problémy jako u PS4 s přehříváním a nadměrným hlukem. Na technologii pracuje Sony několik let a podle přiloženého obrázku u patentu inženýři plánují řadu chladičů na různých místech konzole místo standardního ventilátoru.

- Příznivci strategického válčení by neměli zapomenout, že do 1. 5. 2020 mohou ze Steamu bezplatně získat Total War: Shogun 2. Když aktivaci provedete, hra vám zůstane napořád.

- Hráči Call of Duty Warzone jsou naštváni, na Xboxu One a PC je hra nutí do cross-play, ovšem na PS4 lze tuhle funkci deaktivovat. Když cross-play zakážete na PC nebo Xboxu One, tak se do hry vůbec nedostanete.

- Budeme-li věřit spekulacím, tak Test Drive Unlimited 3 má být představen během května letošního roku. Stejný insider o hře mluvil již v březnu, kdy titul nebyl ani oznámen.

- Riot Games se chystají do konce letošního roku v Singapuru otevřít nové vývojové studio, které bude úzce spolupracovat v prvním asijským studiem nacházejícím se v Hongkongu. To bylo otevřeno již v roce 2016 a obě povede Nathan Beemer. V Singapuru se mají zaměřit na vývoj nových titulů a současně podpořit stávající projekty, včetně League of Legends, Legends of Runeterra, Valorant a Project L.

- Digitální událost IGN Summer 2020, která je místo zrušené E3, ukáže Cyberpunk 2077. Krom tohoto očekávaného akčního RPG se můžete v červnu těšit na novinky od firem jako Devolver Digital, THQ Nordic, Sega, Square Enix, Bandai Namco nebo Google Stadia.

VYBRANÉ ČLÁNKY Z PŘEDEŠLÉHO DNE: