CD Projekt RED využívá netypického herního sucha a postupně zveřejňuje první detaily o jednotlivých ganzích, které řádí v Night City, futuristickém městě očekávaného akčního RPG titulu Cyberpunk 2077.

Nejprve jsme se seznámili s frakcí Moxes. Tenhle gang byl založen v roce 2076, po smrti Elizabeth “Lizzie” Borden, majitelky striptýzového klubu a bývalé prostitutky. Lizzie se prý ke svým zaměstnankyním chovala vždy spravedlivě a bránila je před násilnými klienty a před zneužíváním.

Druhým gangem jsou členové 6th Street. Tenhle gang byl založen veterány čtvrté korporátní války s tím, že nahradí policisty a budou chránit komunitu Vista del Rey. Ovšem jejich interpretace zákona je dosti sporná.

Dále tu máme Arasaka Corp. Rodinnou firmu z Japonska, jež je známá poskytováním zabezpečení korporátních společností, bankovnictvím a právními službami. Jde o jednu z nejlivnější megakorporací v roce 2077, její zbraně a vozidla patří mezi nejvyhledávanější mezi policejními a bezpečnostními složkami.

Následují Animals. Zvířata jsou agresivní pouliční gang, jehož členové nepoužívají tradiční kyberware. Místo toho se jejich těla mění skrz ultra testosterony a zvířecí doplňky (jako jsou růstové hormony). Jsou to nebezpečná zvířata a jsou hrdá na to kým jsou.

Posledním představeným gangem je mladá čínská společnost Kang-Tao. Ta se specializuje na technologii chytrých zbraní a bezpečností služby. Díky odvážným rozhodnutím, odvážné strategii a vládní podpoře se rychle dostala na špičku zbrojařského průmyslu.

Cyberpunk 2077 vyjde 17. 9. 2020 s českými titulky na PC, PlayStation 4 a Xbox One.