Společnost Nacon (dříve Bigben Interactive) oficiálně potvrdila návrat závodů Test Drive Unlimited. Vývojem nového dílu bylo pověřeno studio KT Racing - Kylotonn, které stojí za sérií WRC a TT Isle of Man. Jde o tým sídlící ve Francii. Firma byla založena v roce 2002 a zaměstnávat by měla zhruba 100 lidí.

„První společností je KT Racing, Kylotonn. Sídlí v Paříži a Lyonu a specializuje se na závodní hry. Dělají off-road závody WRC (World Championship Rally) a dva díly TT Isle of Man. Navíc v současné době pracují na našem největším projektu, kterým je nový Test Drive Unlimited,“ prozradil Benoit Clerc z Naconu pro VentureBear.

Test Drive Unlimited jsou závody v otevřeném světě, které byly dostupné ve verzích pro PC, PlayStation 3 a Xbox 360. První díl vyšel v roce 2006 od studia Eden Games a společnosti Atari. Druhý díl následoval o pět let později. Kvůli technickým chybám a nedokonalému modelu řízení ale nedokázal překonat originál, jenž je nadále považován za jednu z nejlepších závodních her - nabízel více než 125 licencovaných sportovních automobilů a motocyklů. Inspirovala se u něj Forza Horizon.

V současné době nevíme, zda KT Racing - Kylotonn chystají přímo třetí díl. Možná se rozhodli pro restart značky. Doufejme, že studio má dostatečné prostředky, aby návrat TDU zvládlo. Jejich dosavadní tvorba není nejhorší, ale ani extra nezáří. Na druhou stranu mají tvůrci zkušenosti s auty i motorkami.

Spekulace z konce minulého roku tvrdily, že nové Test Drive Unlimited se odehrává v Jižní Americe a mapa je výrazně větší než u předešlých dílů. Hra má údajně nabídnout kolem 90 vozidel, ale stále nejsou vyřešeny licence. V plánu mají být sportovní vozy, elektromobily, hybridy i klasika. Je dost pravděpodobné, že po technické stránce bude využit KT engine. Prý má titul vyjít koncem letošního roku, což by pravděpodobně znamenalo vydání i na novou generaci konzolí.

Jisté je, že první detaily se dozvíme po vydání TT Isle of Man 2, které vychází 19. 3. 2020 na PC, PS4 a Xbox One. Switch verze později.