Předminulý týden pátý a ten poslední první. To jsou výsledky Hogwarts Legacy v žebříčku nejprodávanějších fyzických her ve Velké Británii. Kouzelnické dobrodružství ze světa Harryho Pottera se dostalo na vrchol britské hitparády díky vydání hry pro PlayStation 4 a Xbox One.

To krásně ukazuje sílu staré generace konzolí, na kterou už mnozí vydavatelé zapomínají a soustředí se na PlayStation 5, Xbox Series X/S a PC. Podle serveru GamesIndustry má Hogwarts Legacy na PS4 a Xboxu One čtvrtý nejlepší prodejní start letošního roku, překonaly dokonce Dead Island 2, ale nestačily na Star Wars Jedi: Survivor, Resident Evil 4 Remake a Hogwarts Legacy ve verzi pro PS5 a Xbox Series X/S.

Celosvětově Hogwarts Legacy před vydáním na staré konzole dosáhlo nad 15 milionů prodaných kusů a tržby přesahující jednu miliardu dolarů.

Na druhém místě za minulý týden se v Británii nachází Star Wars Jedi: Survivor. Akční adventuře od Respawnu a EA za týden klesly prodeje o 68 %. Následuje Dead Island 2 s týdenním poklesem 51 %, Mario Kart 8 Deluxe a první pětku uzavírá FIFA 23.

Tady celý žebříček:

  1. Hogwarts Legacy
  2. Star Wars Jedi: Survivor
  3. Dead Island 2
  4. Mario Kart 8 Deluxe
  5. FIFA 23
  6. Super Mario Odyssey
  7. WWE 2K23
  8. Grand Theft Auto V
  9. Call of Duty: Modern Warfare 2
  10. Minecraft Legends