PlayStation přinesl nový trailer z Hogwarts Legacy, věnován je možnostem PS5 verze. Majitelé nové generace konzole od Sony se v případě akčního dobrodružství ve světě Harryho Pottera mohou těšit na podporu haptické zpětné vazby, která umožní vnímat terén a povrchy mimořádně realisticky, a adaptivní spouště, které budou dynamicky měnit odpor v závislosti na tom, co právě ve hře děláte.

Samozřejmostí je 3D zvuk, který vás má ještě více vtáhnout do neobyčejné atmosféry kouzelnického světa a nejpůsobivějších okamžiků příběhové kampaně.

„Čaroděj nebo čarodějka by nikdy neměl chodit bez hůlky. V Hogwarts Legacy se ovladač DualSense na PlayStationu 5 stane vaší prodlouženou hůlkou. Budete mít k dispozici mnoho kouzel a adaptivní spouště vám umožní větší flexibilitu během boje,“ prozradil komunitní manažer Chandler Wood z WB Games Avalanche.

Haptická zpětná vazba má zase zajistit, že každé kouzlo bude jedinečným smyslovým zážitkem. Tyto efekty jsou izolovány na pravé straně ovladače, aby se DualSense stal onou prodlouženou kouzelnickou hůlkou, kterou skutečně držíte v ruce.

„Když pomocí Protega odrazíte kouzlo, uslyšíte praskání, jak je odrážené kouzlo pohlcováno magickým štítem,“ přibližuje zážitek Wood.

Použití adaptivních spouští a haptické vazby se neomezuje pouze na kouzla a hůlku. Ovladač DualSense vám umožní zažít různé zážitky během událostí rozesetých po celém herním světě. Wood mluví například o křiku semínka mandragory při hodinách lektvarů, kdy budete drtit přísady hmoždířem a tloukem, stejně tak o brázdění oblohy na koštěti, případně na hipogryfovi.

„Využili jsme také LED světlo DualSense. Když zrovna světlo nebliká spolu s kouzly, které sesíláte, nebo poškozením, které utrpíte, tak pulzuje barvami vaší bradavické koleje: modrá a bronzová pro Havraspár, šarlatová a zlatá pro Nebelvír, zelená a stříbrná pro Zmijozel a žlutá a černá pro Mrzimor.“

Co se grafiky týče, tak se Hogwarts Legacy má na PS5 pochlubit neuvěřitelnou grafikou v rozlišení 4K a možností vybrat si mezi režimy Fidelity a Performance. Jeden upřednostní vyšší snímkovou frekvenci, druhý vizuální věrnost.

„Technologie Tempest 3D AudioTech na PS5 vás vtáhne do srdce kouzelnického světa. Uslyšíte praskání ohně při odlévání Incendia, bublání lektvarů v kotlích a jedinečně detailní zvukovou kulisu každého prostředí. A pokud hrajete bez sluchátek, můžete si prostřednictvím reproduktoru ovladače DualSense vychutnat další zvuky, například jemné mávání křídel hipogryfa a efekty každého seslaného kouzla,“ uvádí dále Wood.

Díky SSD disku systému PlayStation 5 bude načítání bleskurychlé, ať už se rozhodnete pohybovat a kochat se výhledem na koštěti, nebo zvolíte rychlé cestování pomocí letaxové sítě. Podporovány budou také funkce karet a nápověď na PS5.

Kromě PlayStationu 5 vyjde Hogwarts Legacy také na PC, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One a Nintendo Switch, a to koncem roku 2022.