Jsou tady důležité informace pro hráče, co se těší na výpravu do kouzelnického světa Harryho Pottera, společnosti Warner Bros. Games a Avalanche Software totiž odhalily některé z dabérů, kteří namluví postavy v Hogwarts Legacy.

Simon Pegg, hvězda filmové trilogie Cornetto a Mission: Impossible, se postará o hlas ředitele školy čar a kouzel v Bradavicích. Na rozdíl od Albuse Brumbála je prapradědeček Siriuse Blacka, Phineas Nigellus Black, popisován jako člověk, jenž se pro svou práci šíleně nehodí, je posedlý svým postavením ve společnosti a je považován za nejopovrhovanějšího ředitele v historii Bradavic.

„V žádném případě to není dobrý učitel ani ředitel,“ řekl Pegg ve videu nahoře. Podle Pegga nemá Phineas Nigellus Black zájem o to, aby se děti vzdělávaly nebo aby byl nějakým způsobem jejich vzorem. To, co chce, je chvála, že je ředitelem největší kouzelnické školy na světě. „Je to prostě tak trochu idiot,“ dodal Pegg. Většina studentů ho právem nenávidí.

Black pochází z dlouhého rodu Zmijozelů a je odkazem na knihy J. K. Rowlingové, kde se objevil jeho příbuzný Sirius Black.

V Hogwarts Legacy uslyšíme také Sebastiana Crofta z filmové antologie Love, Death & Robots (také mladý Eddard Stark ze seriálu Hra o trůny) a Amelii Gethingovou (Emily). Oba ztvární hlasové varianty postavy, kterou si hráč vytvoří.

Lesley Nicol (Panství Downton) je profesorkou Matildou Weasleyovou, která je zároveň zástupkyní ředitele školy a důležitou postavou pro ty, kdo se rozhodnou pro Nebelvír. Dále Kandace Cainová (Lidská stonožka 2, Call of Duty: Modern Warfare II) jako profesorka věštění a Sohm Kapilová (Mumie) jako profesorka astronomie Satyavati Shahová.

Vynechat nemůžeme Jasona Anthonyho (Ms. Marvel), který se postará o Skoro bezhlavého Nicka a Moudrý klobouk. Dále je tady Luke Youngblood, který v Harrym Potterovi ztělesnil Lee Jordana (komentátora Famfrpálu), a Asif Alih (Trhlina). Tihle dva uslyšíme jako studenty Havraspáru.

Hogwarts Legacy vyjde 10. 2. 2023 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Verze pro PlayStation 4 a Xbox One budou následovat 4. 4. 2023. Verze pro Nintendo Switch vyjde až 25. 7. 2023.