S ohledem na vynikající prodeje Hogwarts Legacy a recenze by bylo divné, kdyby Warner Bros. nechtěl pokračovat. V současné době nevíme, zda to bude znamenat příběhové rozšíření, ale téměř s jistotou se dá mluvit, že si za několik let zahrajeme druhý díl.

Již dříve David Haddad, šéf Warner Bros Games., vyjádřil přání přeměnit Hogwarts Legacy v dlouhodobou franšízu. Na jeho slova navázal finanční ředitel Gunnar Wiedenfels s tím, že po úspěchu hry existuje spousta příležitostí v souvislosti s rozvojem značky. To ale nemusí být pouze v souvislosti s hrou, v HBO mají mimo jiné uvažovat nad seriálem.

Vývojáři samozřejmě nechtějí teď nic potvrdit, ale užívají si pozornost a prozrazují další zajímavé statistiky. Hráči v Hogwarts Legacy strávili již 406 milionů hodin, zasadili 674 milionů magických rostlin, vyrobili 405 milionů lektvarů a porazili 2,25 miliardy temných čarodějů a čarodějnic. Jen pro představu, 406 milionů hodin je zhruba 46 000 kalendářních let.

Na konci února jsme se dozvěděli o prodejích. Za první dva týdny se prodalo více než 12 milionů kopií a příjmy hry byly 850 milionů dolarů. Žebříčky nejprodávanějších her z celého světa potvrzují, že o Hogwarts Legacy je nadále velký zájem a jen ve Velké Británii titul dosahuje téměř na roční prodeje loňského hitu Elden Ring.