Po detailní analýze PlayStation verzí je čas podívat se, jak Hogwarts Legacy běží na konkurenčních konzolích od Microsoftu. YouTube kanál ElAnalistaDeBits porovnal výkon a grafiku na Xboxu One, Xboxu One X, Xboxu Series S a Xbox Series X.

Na konzolích předešlé generace od Microsoftu musíte počítat s rozlišením pouhých 720p při 30 snímcích za sekundu, zatímco na výkonnějším Xboxu One X se rozlišení zvýšilo na 1440p, ovšem frekvence snímků za sekundu zůstala na 30. Na PS4 je rozlišení 900p a na PS4 Pro potom 1080p.

Na Xboxu One a Xboxu One X je vidět nižší kvalita obrazu, textury jsou méně detailní a na scéně se nachází menší množství prvků. Pokud zvolíte režim výkonu s odemknutou frekvencí snímků za sekundu, tak se sice na 60 nedostanete, ale v mnoha okamžicích hra běží při 40 snímcích, což uvítají příznivci VRR.

Na Xboxu Series X si kouzelnické dobrodružství vychutnáte v rozlišení 1800p při 30 FPS, případně v režimu s ray tracingem ve 1440p při 30 FPS. Zvolit můžete také režim výkonu s rozlišením 1440p při 60 FPS. Na Series S je režim kvality v rozlišení 1188p při 30 FPS a v režimu výkonu 900p při 60 FPS.

Trpět budete při načítání, které Hogwarts Legacy vyžaduje při vstupu do hradu. Na Xboxu One si počkáte 45 sekund a na Xboxu One X dokonce téměř 53 sekund. Na Xboxu Series X je to lehce přes 8 sekund a na Series S potom necelých 8 sekund.

Stejně jako v případě PlayStationu, tak i u Xboxu odvedli vývojáři dobrou práci a neodflákli optimalizaci. Takže majitelé starších konzolí nemusejí mít obavy z hraní Hogwarts Legacy.