Dobré ráno. Expanze pro Path of Exile odložena kvůli Cyberpunku 2077. Days Gone se připravuje na PS5. Halloweenské slevy na Steamu. Úspěch Ghost of Tsushima. Tramvajákem na PC.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Grinding Gear kvůli Cyberpunku 2077 odkládají Path of Exile. Původně bylo v plánu vydat 3.13 end-game expanzi 11. 12. letošního roku, ale o den dříve vychází nově očekávané akční RPG od CD Projektu RED. Vývojáři se proto rozhodli raději rozšíření odložit a více času věnovat vývoji. Nově se s Path of Exile 3.13 počítá v lednu/januári 2021.

- Days Gone je další PS4 exkluzivitou, která se připravuje na PlayStation 5. Open-world akce s nakaženými od studia Sony Bend obdržela patch o velikosti 25 GB, který mimo jiné optimalizuje hru, opravuje chyby, opravuje problémy s animacemi a stabilizuje celou hru. Vývojáři přímo nepotvrdili, že patch souvisí s PS5, ale podobně to bylo také u The Last of Us Remastered, které je také součástí kolekce v rámci PS Plus.

Přečtěte si také: Co-op režim v Ghost of Tsushima posouvá hru na další úroveň

- Prezident Sony promluvil o úspěchu Ghost of Tsushima. Dle jeho slov je samurajská akce úspěšná po stránce recenzí i prodejů, ale čísla nezveřejnil. Ryan akorát uvedl, že za první tři dny se prodalo 2,4 milionu kopií a jde o nejrychleji prodávanou novou značku od Sony pro PlayStation 4. Prezident pochválil také zájem o Ghost of Tsushima: Legends. Za prvních 10 dnů hráči odehráli 11,7 milionu misí. Další statistiky sdílí oficiální twitterový účet:

- Proč vychází každý rok nové Call of Duty? Odpověď najdeme ve finančních výsledcích společnosti Activision Blizzard. Call of Duty zvyšuje tržby Activisionu meziročně o 52 %. Nejde ale pouze o restart série Modern Warfare, nýbrž také o Call of Duty Warzone a Call of Duty Mobile. Nicméně, Modern Warfare vytvořilo nový rekord pro značku CoD.

- Na Steamu odstartovaly slevy v rámci Halloweenu. Nakupovat můžete až do 2. 11. Vybrat si můžete například Grim Dawn za 6,24 euro, Dead Island Definitive Edition za 4,99 euro, Alien Isolation za 9,24 euro, Little Nightmares za 3,99 euro, Secret Neighbor za 8,39 euro, Dying Light za 10,19 euro, The Forest za 7,55 euro, Hunt Showdown za 19,99 euro nebo Control Ultimate Edition za 27,99 euro.

- V remaku Demon's Souls si nemůžete nastavit obtížnost. Vývojáři zachovali styl, který nastolilo studio FromSoftware a chtějí, aby si všichni hráči užili hru stejně. Mezitím se vedou na internetu debaty, zda by podobné hry neměly být přístupnější. Jiní oponují, že právě v tom je kouzlo souls-like titulů.

„V Demon's Souls není žádné nastavení obtížnosti a nemělo by být. Myslím, že originální výzva je spravedlivá,“ uvedl kreativní ředitel Gavin Moore pro GameInformer s tím, že je důležité, aby se hráči naučili vzorce nepřátel a dokázali číst jejich pohyby.

Když už jsme u Demon's Souls, tak se podívejte na porovnání původní PS3 verze a remaku určeného pro PlayStation 5:

- Remake Resident Evil 3 se v prodejích přehoupl přes tři miliony kusů, což je o 300 tisíc více než bylo hlášeno před třemi měsíci. Jen pro srovnání, Resident Evil 7 má 7,9 milionu a remake druhého dílu 7,2 milionu kopií. Capcom je s tempem prodeje třetího dílu spokojen.

- S předplatným Xbox Live Gold nebo Xbox Game Pass Ultimate si na Xboxu One po dobu víkendu můžete bezplatně zahrát plné verze her Playerunknown's Battlegrounds, Dead by Daylight a Jump Force.

- GTA Online slaví Halloween po svém. Rockstar připravil dvojnásobné odměny v několika módech a svého avatara můžete obléct do jednoho ze strašidelných triček a případně mu dát masku. Využít můžete také slevy na všelijaká vozidla.

- Annapurna Interactive, vydavatelé her What Remains of Edith Finch, Gorogoa, Outer Wilds, Florence a Sayonara Wild Hearts, najímají zkušené vývojáře pro práci na novém projektu. Ten má být vzrušující a bude ve vývoji v interním týmu.

- Na PC vyšel TramSim. V tomhle simulátoru budete řídit tramvaj v historickém vídeňském okruhu.