Samostatná multiplayerová hra zasazena do postapokalyptického světa Horizon od Guerrilla Games vypadá po grafické stránce jinak. Připomíná Fortnite. Odhaluje to dvanáctiminutové video z hraní, které uniklo na internet. Pochází ze silně rozpracované verze hry.

Ve videu můžete vidět typické prostředí a stroje, které útočí na hráče. Co je jiné, tak je stylizace. Místo realistické grafiky vidíme grafiku, která připomíná hit Fortnite od Epic Games. Je tady paleta barev a světlejší textury. Na výběr je dle všeho pestrá škála postav s odlišnými dovednostmi a vlastnostmi, včetně hbitých lovců i těžkopádných hrdinů.

Ukázka má pocházet z velmi staré alfa verze z léta 2020. Video naznačuje, že hráči budou muset spolupracovat, aby přežili na mapě plné strojů. Možná bude nutné za pochodu obstarávat zdroje a zbraně, abyste se mohli nepříteli bránit.

Spekulace o multiplayerovém projektu kolovaly už v loňském září, kdy nizozemské studio Guerrilla Games začalo najímat vývojáře na multiplayerovu hru pro sérii Horizon, aniž by titul byl oficiálně představen. Potvrzen byl až na konci roku společně s třetím plnohodnotným dílem.

Otázkou je, co je přesně tohle za projekt. Ono to totiž vypadá, že mohou vznikat hned dvě multiplayerové hry v tomto universu. Ten jeden mají na starost zřejmě přímo v Guerrilla Games (což bude asi tento), zatímco ten druhý má vytvořit jihokorejské studio NCSoft, které vydalo Guild Wars a vyvíjelo Lineage. Tenhle projekt má být MMO.

Každopádně, Guerrilla Games potřebují s větším množstvím vyvíjených titulů pomoct. Proto se spojili se studiem Gobo. To potvrdilo, že spolupracuje na tvorbě světa Horizon. Tenhle zkušený tým se v poslední době podílel na hrách Redfall, Hogwarts Legacy, Hyper Scape, For Honor a Synced: Off-Planet.

Připomínáme, že Sony chce v příštích letech vydat alespoň 12 live service her. Mezi nimi i samostatnou multiplayerovou hru ze světa The Last of Us s důrazem na příběh, úplně jinou oblast a nové postavy.