Úspěšné studio Guerrilla Games podruhé během tří let mění vedení, ale o schopného člověka Sony nepřijde. Došlo také k potvrzení dalšího dobrodružství Aloy a online projektu.

Po 20 letech opouští Guerilla Games dosavadní ředitelka studia a výkonná producenta Angie Smets. Byla totiž povýšena, nově bude zodpovědná za vývoj strategií v rámci celého PlayStation Studios. Následuje tedy cestu Hermena Hulste. Bývalý hlavní manažer a spoluzakladatel Guerrilla Games se stal vedoucím všech vývojových studií Sony v listopadu 2019.

Po změně budou Guerrilla Games řídit tři lidé: Joel Eschler (ředitel studia a ředitel produkce), Hella Schmidt (ředitelka studia a generální ředitelka) a Jan-Bart van Beek (ředitel studia a umělecký ředitel).

„Tito vedoucí povedou Guerrilla Games do zářné budoucnosti a rozšíří svět Horizon o další dobrodružství Aloy a náš vzrušující online projekt,“ uvádí se v oznámení. Naopak Michiel van der Leeuw opouští vedoucí pozici ve studiu a bude se věnovat vedení technologie a strategie pro engine Decima. Ten pohání sérii Horizon i Death Stranding od Hidea Kojimy.

Připomeňme, že na konci loňského roku inzerát hledající nové zaměstnance potvrdil, že v Guerrilla Games plánují pokračovat v epickém dobrodružství Aloy pro jednoho hráče a chystají samostatný online projekt zasazený do světa Horizon. Tím prvním je s největší pravděpodobností plnohodnotný třetí díl, tedy pokračování Horizon Zero Dawn a Horizon Forbidden West. Což s ohledem na příběh i příběhového rozšíření Burning Shores dává smysl.