S téměř 170 miliony prodanými kusy hry Grand Theft Auto 5 nejsou očekávání od nového dílu malá. Ambice překonat úspěšný pátý díl mají nejen v Rockstar Games, ale také ve vydavatelské společnosti Take-Two Interactive. Její generální ředitel Strauss Zelnick věří, že GTA 6 nastaví nové standardy.

„Vývoj dalšího dílu série Grand Theft Auto je v plném proudu a tým Rockstar Games je odhodlán opět nastavit tvůrčí standardy pro sérii, náš průmysl a veškerou zábavu, stejně jako se to podařilo s každým hlavním dílem,“ uvedl Zelnic před akcionáři, když prezentoval finanční výsledky firmy.

Take-Two je ve vyjádření ambicióznější, Rockstar při únorovém potvrzení vývoje nového GTA 6 uvedl, že u každého nového projektu je jejich cílem překonat to, co vytvořili dříve.

Na první informace si musíme počkat. Nedávno se dobře informovaný novinář Jason Schreier z Bloombergu pochlubil, že Grand Theft Auto 6 bude vážnější a zaměří se na příběh dvojice ve stylu Bonnie a Clyde. Mapa herního světa má být rozsáhlá, ale současně menší než původní plány Rockstaru. Ty údajně zahrnovaly až tři města, zatímco nyní se počítá s fiktivním Miami a okolní oblastí (pravděpodobně návrat Více City). Hra pak má být pravidelně obohacována o nové mise a města.