Take-Two Interacive se pochlubila nejnovější finanční zprávou, kde světu prozradila, že Grand Theft Auto 5 se blíží k hranici 170 milionů prodaných kusů. To znamená, že od dubna do června letošního roku se prodalo téměř 5 milionů kusů.

Gangsterská akce vykazuje stabilní prodejní tempo, které je o to překvapivé, když hra původně vyšla v roce 2013 na PS3 a Xbox 360. Prodejům nyní pomáhají verze pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S, stejně tak nadále populární GTA Online.

Celá série Grand Theft Auto má prodáno více než 380 milionů kusů. V Rockstar Games mohou slavit i v případě Red Dead Redemption. Druhý díl westernové akce má přes 45 milionů prodaných kopií a sérii posouvá na 68 milionů kusů.

Daří se i dalším hrám od Take-Two. NBA 2K22 se od září 2021 do června 2022 prodalo přes 12 milionů kusů. Vydavatel titul zahrnul do klíčových her se stálým zdrojem příjmů. Celá série NBA 2K má pak 125 milionů.

Komiksovou střílečku Tiny Tina's Wonderlands od tvůrců Borderlands považuje Take-Two za svou nejlepší novou značku.

V prvním čtvrtletí letošního fiskálního roku, během něhož Take-Two koupila Zyngu, zaznamenala firma 36% nárůst zisku, jenž přesáhl 1,1 miliardy dolarů, a tržby vzrostly o 41 % na 1 miliardu dolarů.

Take-Two očekává, že do konce března 2023 bude Zynga (a dřívější T2 Mobile) tvořit 45 % příjmů za celý fiskální rok, divize 2K se má podílet 37 %, Rockstar 17 % a Private Division 1 %. V předchozím fiskálním roce se mobilní hry podílely na čistých tržbách Take-Two pouze 12 %.

Není divu, že generální ředitel Strauss Zelnick potvrdil vytváření dalších mobilních spin-offů svých značek. V Take-Two chtějí nové hry vytvořené pro mobilní zařízení. Nemělo by tak jít o porty stávajících titulů.

Poslední zprávou je počet zaměstnanců. Ten vzrostl na více než 6000.