Série Farming Simulator je u hráčů velmi populární, a to navzdory její relativní mediální nenápadnosti. Velkou základnu hráčů má také v České republice a na Slovensku. Není tak divu, že původem švýcarské studio Giants Software má kanceláře nejen v Německu, ale také v Brně.

Rok 2020 série Farming Simulator vynechala, vývojáři se soustředili na práci a koncem minulého roku vydali nový díl. Farming Simulator 22 (obsahuje české titulky) se pochlubil ročním obdobím, výrobními řetězci a lepším multiplayerem. Za velké množství obsahu, výrobní řetězce, cross-play, lepší grafiku a skvělé zvuky si hra u nás vysloužila doporučení na 7/10.

Pokud patříte mezi fanoušky, bude vás jistě těšit, že po celém světě se prodalo více než tři miliony kusů hry. V době vydání to bylo 1,5 milionu kopií. Celkově se značka dostala přes 28 milionů kusů.

Giants Software se tak mohou v klidu soustředit na nový obsah. V plánu mají nové zemědělské stroje, novou mapu a tři další expanze.

„Rád bych poděkoval naší komunitě tvůrců modifikací, influencerům, hráčům, partnerům a všem, kteří se podílejí na podpoře našeho rostoucího ekosystému. Těšíme se na nové projekty a příležitosti v roce 2022 a na nový obsah, který obohatí zážitek ze hry Farming Simulator 22,“ prohlásil Christian Ammann, generální ředitel Giants Software. Studio se při Farming Simulatoru 22 osamostatnilo, dříve sérii vydávala společnost Focus Home Interactive.

Já osobně doufám, že v dalším díle bude lépe využita zima a dočkáme se dynamického terénu a chytřejší umělé inteligence. Také by neuškodil komplexnější tutoriál pro nové hráče, kteří s Farming Simulatorem nemají zkušenosti.