Rogue-like počin Endless Dungeon se ukázal již koncem minulého roku, kdy ho Amplitude Studios představili světu. Titul nás přivádí zpět do známého Endless univerza, ve kterém se odehrává například Endless Space 2.

V Endless Dungeon se chopíte role ztroskotaných hrdinů a v jejich kůži se ponoříte do prozkoumávání opuštěné vesmírné stanice. Vaše prozkoumávání ale nebude moci být tak bezstarostné, jelikož při něm budete muset chránit svůj krystal před hordami nepřátel. Ovšem když umřete, tak se nic neděje, prostě si to dáte znovu a znovu a znovu...

Jakmile hra vyjde, nabídne hned několik různých hrdinů, s nimiž se budete moci pustit do útrob havětí zamořené vesmírné stanice. Studio Amplitude prozatím ukázalo tři z nich. Bunker, robot se štítem, který se ve vašem týmu postará o obranu. Dále tu máme bylinkářku Shroom, jež poskytne potřebné léčení, zatímco žoldačka Zed skropí nepřátele smrtící salvou.

V nejnovějším traileru hra konečně ukázala více ze samotného hraní. Kromě toho, že jsme mohli vidět nové herní záběry, Endless Dungeon představilo také čtyři nejdůležitějších pravidel pro přežití.

Prvním z nich upozorňuje na to, že na každého nepřítele funguje lépe jiná zbraň, druhé se zmiňuje o nutnosti chránit krystal a třetí vyzdvihuje sílu spolupráce. Čtvrté pravidlo hovoří o odemykání nových hrdinů, kterými následně můžete obohatit svůj tým.

Na Endless Dungeon je zajímavé, že hra není určena pouze pro jednoho hráče. Pokud máte kamarády, kteří si také rádi zahrají nějaké ty rogue-like tituly, můžete jednoho až dva z nich přizvat, aby si s vámi Endless Dungeon zahráli.

Endless Dungeon zatím nemá stanovené datum vydání, ale ví se, že hra vyjde na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S a Nintendo Switch. Navíc pokud se zaregistruje k odebírání novinek na stránkách Endless Dungeon, dostanete při vydání speciální skin zdarma.